Odunpazarı Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında gerçekleşti. Hamamyolu Projesi için İller Bankası'ndan ilave ek kredi çekimi maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında Kazım Kurt'a yetki verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
KÖTÜ YAPIYA KATILMAK İSTEMİYORUZ
AK Partili ve MHP'li meclis üyelerinin ret oyu verdiği kredi çekimi ile ilgili madde hakkında konuşan AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, 'Burası Eskişehir'in 50 - 60 yıldır emeklilerin, gençlerin, çocukların vakit geçirdiği bir alandı. Ama bu proje ile farklı bir noktaya geldi. Bizim kanaatimize göre yeşil alan kaldırılıp, beton dökülüp üzerine de tahta çakılıyor. Bunun dışında da saksılarda çiçekler olacak. Malum benim iş yerim orada olduğu için bugün birkaç esnafla görüşüp Hamamyolu Projesi'ni nasıl bulduklarını sordum. 'Ankara - İzmir otobanı buradan geçiyor da bizim mi haberimiz yok' diye espiri yaptılar. Dolayısıyla iyi bir proje olmadığı kanaatindeyiz. Başlangıçta 10 milyonluk krediye 'Evet' dedik ama iyi bir şey yapılacağını tahmin ediyorduk. Ama şuan ne biz ne esnaf ne de Eskişehirliler memnun değil. Biz bu kötü yapıya katılmak istemiyoruz ve ret veriyoruz' dedi.
ESKİŞEHİR'E YAKIŞAN BİR PROJE
Yapıcı'dan sonra konuşan Başkan Kurt ise, projenin Eskişehir'e yakışan bir çalışma olduğunu söyleyerek, 'Bunu bu saatten sonra anlatabilmemizin imkanı yok. Eskişehirlilere yakışır bir proje olacak ve bitince daha çok insanın vakit geçirebileceği bir alan haline gelecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim