Eskişehir’in en işlek noktalarından biri olan Hamamyolu Caddesi’nde tezgahlarda yerini alan ev yapımı erişte, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan ve zahmetli bir sürecin sonunda elde edilen ev eriştesi, hem doğal içeriği hem de nostaljik lezzetiyle dikkat çekiyor.

Eskişehir'de yangınlara karşı toplumsal seferberlik
Eskişehir'de yangınlara karşı toplumsal seferberlik
İçeriği Görüntüle

Un, yumurta ve tuz gibi basit malzemelerle yapılan ancak büyük emek isteyen erişte, özellikle ev yemeklerine önem veren tüketicilerin gözdesi haline geldi. Kurutma ve kesme aşamaları zaman alan ürün, el emeğiyle üretildiği için fabrikasyon ürünlerden ayrılıyor. Hamamyolu’ndaki erişte satıcıları, özellikle hafta sonları tezgahlarının büyük ilgi gördüğünü belirtiyor. Vatandaşlar, “Hazır gıdalar yerine ev yapımı ürünleri tercih ediyoruz. Hem sağlıklı hem lezzetli” diyerek ilgilerini dile getirdi. Esnaf ise yaz aylarında artan turist hareketliliğiyle birlikte ev yapımı ürünlere olan ilginin daha da yükseleceğini belirtiyor. Geleneksel lezzetlere olan bağlılık, Hamamyolu’ndaki bu tezgahlarda bir kez daha kendini gösteriyor.

Muhabir: SEREN ÇATALÇAM