Anemon Otelde düzenlenen yemeğe Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Ticaret Borası (ETB) Başkanı Ömer Zeydan, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, diğer esnaf temsilcileri ve meclis üyeleri katıldı.
FARKLI ŞEHİR
2019 yılını değerlendiren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, '2019'da bir yerel seçim vardı. Bizim lehimize biten bir seçim oldu. Ama vatandaş açısından baktığımızda ekonomik krizin ve işsizliğin başrol oynadığı bir yıl oldu. Oranlara baktığınızda işsizlik yüzde 35'e çıktı. Hiç bu kadar olmamıştı. Görev hükümette olsa da bize düşen ciddi görevler var. Birlikte olursak, paylaşırsak, birbirimize destek olursak, birimize sevgi ve saygıyla yaklaşırsak bu sorunların hepsini aşarız. Eskişehir'imiz hem sanayi anlamında hem ticaret anlamında farklı bir şehir. Bu farklılıktan dolayı da istihdam yapılıyordu. Ama son dönemde maalesef bu sıkıntılar başımıza gelmeye başladı. Bu da işsizlikle ilgili' ifadelerini kullandı.
TADI TUZU OLMAZ
Geçen hafta tanıtımı yapılan yerli otomobille ilgili konuşan Ataç, 'Yerli otomobilin yapılması son derece önemli bir konu. 1960'larda Eskişehir bunu yaşadı. Tamamen Türk insanının emeğiyle yapılan bir otomobildi ama maalesef kirli eller bu otomobilin yapılmasını engelledi. Şimdiki yapılacak otomobil iyi olsun ve engellenecek gibi olmasın. Çıktığında hepimiz yani en üst seviyeden en alttaki bürokrasinin o otomobili kullanması gerekir. O otomobil varken başka otomobil kullanılırsa o zaman bu işin tadı tuzu olmaz' dedi.
BAŞARI HEPİMİZİN
Belediye olarak esnafın çalışmalarına çok dikkat ettiklerini vurgulayan Ataç, şöyle devam etti: 'Yıllardır da Metin Başkanla beraber dışarıdan gelen sosyete pazarları ve buna benzer teklifleri her zaman elimizin tersiyle geri çeviriyoruz. 2020 biraz tasarruf dönemi. Bununla beraber yatırımların da durmaması gerekiyor. Biz de belediye olarak küçük küçük yatırımlara devam ediyoruz. Vatandaşın mutluluğu bizim için çok önemli. Gelecekte de bu güzellikler devam etsin. Şehir dışına çıktığınızda Eskişehirliyim dediğinizde herkes dönüp bakıyor. Bu kolay değil. 20 yıllık Eskişehir'in alın teri olan başarısıdır. Bu başarıda hepimizin emeği var.'
KENTLER YARIŞIYOR
ETO Başkanı Metin Güler, 'İş insanlarının bir araya gelip öncelikle şehrin ortak görüşlerini dile getireceği ortamların oluşturması çok önemli. Sonuç olarak artık ülkeler kendi arasında yarışmıyor kentler kendi arasında yarışır hale geldi. Rakiplerimiz çok yakınımızda bulunan illerimiz. Hep farklı kentlerden örnek veriyoruz. Bizler bir araya gelip tek hedefe odaklanmalıyız' dedi.
GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ
EOSB Başkanı Nadir Küpeli, birçok açıdan sıkıntılı bir yıl geçirdiğimizi belirterek 'İnancım 2020 yılında geçmişten daha güzel gelecek bizi beklesin. 2019'da belirli sıkıntıları yaşadık ama bizim bölgemiz de ciddi atılımlar yaptı. Tepebaşı belediyesi ile Engelli Montaj Atölyesi, Türkiye'ye örnek oldu; açtığımız lise etkili oldu. 2020'de de güzel işler yapacağız' diye konuştu.
CİDDİ ADIMLAR
ETB Başkanı Ömer Zeydan ise konuşmasında birlikteliğe dikkat çekti. Zeydan, 'Burada bir lobi oluşturması ve dayanışma içinde olması amaçlanıyor. Eskişehir'in birlik ve dayanışma içinde olması gerektiğine yürekten inanıyorum. Eskişehir'in bir dayanışmaya ihtiyacı var. Bir Eskişehir lobisine ihtiyacı var. Son günlerde bu adımlar ciddi şekilde atılıyor. Huzurunuzda teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
SORUNLARI ÇÖZÜYORUZ
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ise 'Esnaf odaları olarak Tepebaşı Belediyesiyle tüm sorunlarımızı karşılıklı görüşerek çözüyoruz. Esnafı ilgilendiren konularda daha önce yardımcı olduğu gibi bundan sonra da yardımcı olacağını düşünüyorum' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim