Gökkuşağı Kafe, Engelliler Montaj Atölyesi gibi yurt genelinde ses getiren projelerin ardından Tepebaşı Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.
HER ALANDA ÖRNEK
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da Tepebaşı Belediyesi'nin özel bireylere yönelik projeleri ile yıllardır Türkiye'ye örnek olduğunu vurguladı. 'Hobi değil, istihdam sağlayacak iş politikaları üretiyoruz' diyen Başkan Ataç, 'Tepebaşı'nda, Türkiye'de ilk olarak hayata geçirdiğimiz çalışmalar bugün birçok kentte farklı isimler ile örnek alınıyor; Gökkuşağı Kafe gibi. Bir diğer örnek projemiz Engelliler Montaj Atölyesi de herkesin takdirini kazanan bir çalışma. Bu alandaki ender çalışmalara başarı ile imza atan bir yerel yönetim olarak, Tepebaşı'nda özel gençlerimizi kucaklayacak, onları sosyal hayat ile birlikte üretime dahil edecek işler yapmaya devam edeceğiz. 'Ön İmalat Elemanı' Ara İnsan Gücü Yetiştirme Mesleki Eğitim Programı da özel gençlerimizi kapsayan, onları sosyalleştirecek, geliştirecek ve üretime katacak bir çalışma olacak. Tepebaşı'nın proje başarısı, hayatın her alanında devam ediyor' diye konuştu.
SERTİFİKA ALACAKLAR
'Ön İmalat Elemanı' Ara İnsan Gücü Yetiştirme Mesleki Eğitim Programı ile 18 yaş üzeri özel bireylerin ara insan gücü olarak üretime katılması hedefleniyor. Eğitim programı, 72 saat teori, 448 saat de uygulama olmak üzere 520 saat ve 21 hafta olarak planlandı. Engelliler Montaj Atölyesi'nde gerçekleştirilecek kurs bitiminde katılımcı bireyler, ülke genelinde geçerli olan bir sertifika almaya hak kazanacak.
EN AZ YÜZDE 25 HEDEF
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ile iş birliği halinde uygulanacak programa, ilk aşamada 14 kişilik bir grubun dahil edilmesi planlanıyor. Kurs aşamasını başarı ile tamamlayan öğrencilerin, EOSB'de yer alan fabrikalarda en az yüzde 25 oranında istihdam edilmesi hedefleniyor.
22 BİREY İSTİHDAM EDİLDİ
Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve İŞKUR tarafından desteklenen projeler kapsamında bugüne kadar eğitimlere katılan 45 kişiden 22'si iş hayatına katıldı. Servis elemanı yetiştirme projesine katılan 15 bireyden 4'ü, Aşçı Yardımcılığı Meslek Edinme Projesi'ne katılan 15 bireyden 10'u, Montaj İşçiliği Meslek Edinme Projesi'ne katılan 15 bireyden 8'i işbaşı yaparak çalışma hayatına katıldı. HM
Editör: TE Bilisim