Sıfır Atık Belgesi, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, yeniden kullanıma öncelik verilmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı ve etkin toplama sisteminin kurulması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan sorumlulukları başarı ile yerine getiren özel ve kamu kurumlarına veriliyor.
EKONOMİ KAZANIYOR
Tepebaşı Belediyesi de bu kapsamda hayata geçirdiği Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile, atıkların kaynağında ayrıştırılarak milli ekonomiye kazandırılması ve atıkların oluşumun azaltılması adına yaptığı çalışmalar neticesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binası, Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanarak Eskişehir'de bu belgeyi alan ilk belediye oldu. Tepebaşı Belediyesi gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına kurulan atık toplama sisteminin yanı sıra ilçemizde Sıfır Atık kapsamında da yeni uygulamalar gerçekleştiriliyor.
DOĞA KORUNUYOR
Gazipaşa Mahallesi'nde kurulan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile tüm dünyada giderek büyük bir çevre sorunu haline gelen atıklar konusunda örnek bir çalışmaya imza atıldı. Tesiste toplanan atıklar gruplarına göre belediyenin sözleşme yaptığı lisanslı firmaya teslim edilecek. Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, çevre kirliliğinin tüm dünyada giderek büyüyen, büyüdükçe içinden çıkılamaz bir hal alan ve bu sebebiyle geleceğimizi tehdit eden bir mesele olduğunu ifade ederek, 'Çevre kirliliğinin ve tehdidinin bertaraf edilebilmesi için yapılacak en güzel çalışma geri dönüşümdür. Biz de bu noktada Tepebaşı Belediyesi olarak temiz, düzenli ve yaşanabilir bir Tepebaşı için çalışmalarımıza devam edeceğiz' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim