Anadolu Üniversitesi güvenlik gerekçe gösterilerek Eskişehir Teknik Üniversite'sinden (2 Eylül Kampüsü) gelen ve Yunus Emre Yerleşkesine girerek öğrencilere kolaylık sağlayan mavi 4 numaralı belediye otobüsünün girişi 2 Aralık Pazartesi günü itibariyle durduruldu. Yıllardır üniversiteler arası ulaşımı kolaylaştıran belediye otobüsünün kampüs içine alınmamasından dolayı mağdur olduklarını söyleyen öğrenciler, Rektör Çomaklı'nın bu kararı tekrar gözden geçirerek öğrencilerin mağduriyetini gidereceklerine inandıklarını söyledi.
SIKINTI YARATIYOR
Amide Pamuk: Hazırlıktayken bir dönem kullandım Mavi 4'ü. Hazırlığa gitmek için en uygun araç o oluyordu benim için. Şimdi diğer öğrenciler için düşünüyorum da bence çok zor olur. Mavi 4 sonuçta üniversitenin içine girmeyecek, kapıdan dönüp gidecek. Çok zorluk çekilecek. Böyle bir uygulama da doğru değil. Üniversite içinden geçmesi lazım. 2017'de geçiyordu, şimdi geçmemesi sıkıntı yaşatacak.
ÇOK MAĞDURUZ
Yaren Peker: Kısmi zamanlı olarak çalışıyoruz. O yüzden zor oluyor. 55 numaralı otobüs de bir saatte bir geliyor. Kaçırdığımız zaman da yetişemiyoruz.
Ceyda Nur Çağlar: Eczacılık tarafındayım. O nedenle zor oluyor. 55 numaralı otobüsü beklemek zorunda kalıyorum. Kaçırdığım zaman da 1 saat beklemek zorunda kalıyorum. Derslere yetişmemiz gerekiyor, böyle yetişmemiz zor olacak. Çünkü bir kapıdan diğer kapıya yürüyoruz. Çok mağdur kalıyoruz. Eczacılık kısmında kalanlar için çok zor oldu.
KALDIRILMAMALI
Nergis Çakır: Zaten üniversite içinde bir ring yok. Bazı noktalar bazı noktalara uzak. Mavi 4'ün üniversite içine girmesi şart. Güvenlik gerekçesiyle izin verilmiyorsa öğrencilerin kimlik kontrolü yapılabilir. Başka üniversitelerde yapılıyor. Buna üşendikleri için kaldırıldı. Kaldırılmaması gerekiyor. Dilara Tural: Belediye otobüsü biz öğrenciler büyük bir kolaylık oluyordu. Bu kolaylık elimizden alınıyor. 2 Eylül Kampüsüyle burasının ulaşımı zaten sıkıntılı. Şimdi daha da zorlaştırıldı.
YETKİLİLERE SESLENİYORUZ
Mustafa Serçeler: Biz bu kampüste olduğumuz için çok etkilenmiyoruz. Ama otobüsle diğer kampüse giden arkadaşlarımız var. Onlar çok zorlanıyorlar. Neden böyle bir uygulama yapıldı anlam veremiyoruz. Keşke girebilse. Birçok arkadaşımız mağdur. Buradan da yetkililere sesleniyoruz. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim