Başkan Ataç: “Çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz” Başkan Ataç: “Çocuklarımızla birlikte Atatürk’ümüzün çizdiği yolda yürüyeceğiz”

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’nin Eskişehir’de aday çıkaracağı 4 ilçenin belediye başkan adaylarında isimler netleşmeye başladı.Kadir Bıyık’ın belediye başkanı olduğu Çifteler dışında Mihalıççık, Alpu ve Seyitgazi ilçelerinde aday çıkaracak MHP’yi AK Parti aday çıkarmayarak destekleyecek.


MHP, Çifteler ilçesinde mevcut Belediye Başkanı Kadir Bıyık’ı yeniden aday gösterme konusunda kesin irade ortaya koyarken, Alpu ilçesi için anketlerden de oyu yüksek çıkan Murat Tepe’yi, Mihalıççık’ta ise Halil Sami Barış’ı aday göstermeyi planlıyor.
Seyitgazi ilçesi için ittifak içindeki uzlaşma öncesi AK Parti’nin de aday göstermeyi düşündüğü İlçe Ziraat Odası Başkanlığı yapan Erhan Erden’e kesin gözüyle bakılıyor.
Erhan Erden’in, teşkilat yöneticileriyle MHP Genel Merkezi’ne giderek Genel Başkan Devlet Bahçeli ile görüştüğü, parti üyeliğinin ardından Seyitgazi Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusunda  bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, AK Parti’li Kadir Bozkurt’un halen Belediye Başkanı olduğu İnönü ilçesinde, MHP’li Belediye Başkan Yardımcısı Serhat Hamamcı’nın AK Parti’den belediye başkan adayı olarak gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: M. ANIL AKSOY