Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının stajyerlerinden Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencisi Hilal Mazlum, her türlü zorluğu aşarak kadınların da bu mesleği yapabileceklerine inanıyor ve gelecekte ülkeye faydalı bir itfaiyeci olmak istiyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının üniversitede bu alanda eğitim gören öğrencilere staj eğitimi vermeye başlamasının ardından, yaptığı müracaat kabul edilen Mazlum, yaptığı açıklamada, itfaiyeciliği çocukluğundan bu yana istediğini dile getirerek, insanlara yardımda bulunmayı sevdiğini söyledi. Ülke genelinde itfaiyecilik mesleğine gereken değerin verilmediğini savunan Mazlum, 'Kadınlar belki sadece kullanılan teknik aletlerin ağırlığıyla ilgili sorun yaşayabilir fakat bu aşılamayacak bir durum değil' dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ergün Peker, tüm dünyada itfaiyeci kadın personelin çok az olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: 'Staj eğitimi alan personelimizi yangınlara gönderiyoruz fakat kontrollü bir şekilde işin pratik kısmını öğretiyoruz. Mutlaka alandaki amirin ya da çavuşun nezaretinde ve arka planda olmak kaydıyla öğrencilerimiz yangınlara müdahale ediyorlar. Şu an stajyer öğrencilerimizin içinde genç bir kadın öğrencimiz var. Gerçekten çok memnun olduk. Yetiştirmeye çalışıyoruz ve o da gayretle öğreniyor.' (AA)

Editör: TE Bilisim