Hafta sonları ve hafta içi 21.00'den sonra uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sonrası, vaka sayılarında da düşüş yaşandı. Bu hafta günlük test sayısı bin olurken aktif (pozitif) vaka sayısının 95 olduğu, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 65-70'lerde olduğu belirtildi.

KISITLAMA İŞE YARADI

Vaka sayılarında kısıtlamaların etkisi olduğunu ve devam etmesi gerektiğini belirten Şenol Karakaş, 'Şu anda rakamlar düşüşte. Kısıtlamalar işe yaradı. Rakamlar baya da azaldı. Kısıtlama devam ederse daha iyi olur. Bir taraftan da zor esnaflar kapalı. Bu konuda adımlar atılmalı' dedi.

EKONOMİ DE DÜŞÜNÜLMELİ

Kadir Şen ise, 'Bu kısıtlamalardan dolayı hasta sayısı düştü. Kısıtlamalar iyi gidiyor. Hafta sonu da olsa devam etmeli. En azından aşımız çıkana kadar devam etmeli. Ancak yine ekonomi de düşünülmeli. Hafta içi kısıtlama olmamalı' diye konuştu.

KURALLARA UYALIM

Ferhat Çölük de 'Kısıtlamaların devam etmesi kazım. Hasta sayısında düşüş oldu ama rehavete kapılmamak lazım. Yine Mayıs ayına kadar maske hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyarak devAm etmeliyiz' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ

Editör: TE Bilisim