Eskişehir 1. İdare Mahkemesi, Avukat Merve Şahin'in başvurusu üzerine, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü Eskişehir Şube Müdürlüğü tarafından 18 kızıl geyiğin avlatılmasına yönelik ihale kararını iptal etti. İptal kararı 15 gün içerisinde Danıştay'a temyiz edilebilecek.
TEMYİZ HAKKI VAR
Mahkemenin iptal kararını öğrendiklerinde meslektaşlarıyla birlikte mutlu olduklarını ifade eden Avukat Merve Şahin, dava sürecinden bahsetti. Yürütme durdurma kararı talepli iptal davası açtıklarını söyleyen Şahin, 'Hukukçu meslektaşım Ali Önal ve konuya özel hassasiyet gösteren Serkan Can Zengin ile birlikte ne yapabileceğimiz hakkında istişare ettik ve buna yönelik bir idari dava açılabileceğini düşündük. Mahkeme yaptığı değerlendirmede dava konusu işleminin iptaline karar verdi ve ihale işlemi iptal oldu. Gerekçe olarak geyik popülasyonunun devamına yönelik dosyada somut bir veri olmadığını ve yapılan işlemin hukuksuz olduğuna verdi. İdarenin de buna karşın Danıştay'a temyiz hakkı var' diye konuştu.
BOZULACAĞINI
DÜŞÜNMÜYORUM
İptal kararının Danıştay tarafından bozulabileceğini ancak bu ihtimalin pek olası olmadığını belirten Avukat Merve Şahin, 'Sürecin de olumlu sonuçlanacağını umuyorum. Umarım ülkemizde hayvan hakları adına daha güzel gelişmeler yaşanır' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim