Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Aşağısönütönü Yaşam Köyü içerisinde bulunan Erken Çocukluk Eğitim Merkezi'nin açılışı yapıldı. Açılış törenine Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan ve Tepebaşı Belediyesi'nin her yaşta insana dokunmak için elinden gelen çalışmaları yaptığını söyleyen Başkan Ataç, 'Bugün çocuklarımız için bir tesis açacağız. Önümüzdeki beş yıl daha yine beraber olursak bu kreş sayılarını artıracağız. Burası dünyada eşi benzeri olmayan bir tesis haline geldi. Burada Erken Çocukluk Eğitim Merkezi olmasındaki diğer bir amacımız da çocuklarla yaşlılarımızı buluşturmak. Her ikisinin de birbirine verebileceği, anlatacağı çok şey var' diye konuştu.

DENEYİMLİ
EĞİTMENLER
Eğitim Merkezi'nde 44 çocuğun eğitim aldığını ve ilerleyen süreçte sayının artacağını belirten Ataç, 'Şu an eğitim alan çocukların yaş aralığı, 24-30 ay bir grup, 35-42 ay bir grup 43-54 ay arası bir grup. 2014 ve 2015 doğumlu çocuklarımız için de ayrı bir oyun ve beceri grubumuz var. Yaptığımız bütün işleri uzman grupla yapıyoruz. Buradaki çalışmalara Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serap Erdoğan ve Öğretim Üyesi Dr. Meral Ören Hocamız da destek veriyor' şeklinde konuştu.

BAĞIŞ FARKLILIĞI
Ataç, 'Eskişehir bağış konusunda farklılığı olan bir kent. Mesela çocuk senfoni orkestramıza bağış enstrümanlarla birtakım şeyler yapılıyor. Türkiye'de genelde kömürdü, makarnaydı bağış yapılırken; Eskişehir'de enstrüman bağışı yapılıyor. Bu da Eskişehir'in güzel bir ayrıcalığı' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından eğitim merkezine bağışta bulunan Nevin Enez, Nesrin Erdem ve Necla Üstüner'e plaketleri verildi. Daha sonra merkezin açılışı gerçekleşti ve sınıflar gezildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim