Gözler 27 Mayıs'a kadar yaşanacak sürece çevrildi. Son yıllarda yapılan genel kurullar Eskişehirspor'a ciddi zararlar vermişti. Süreçte yaşanan çelişkiler, kişiler arasındaki problemler, aday olma olmama konusundaki nazlar kulübe zaman kaybı olmuştu. Şu günlerde tek temenni, bu süreçte Eskişehirspor'un az zarar görmesi.
27 Mayıs olmazsa 3 Haziran'da
Son yıllarda Siyah-Kırmızılı kulüpte genel kurullarda yeterli çoğunluk ilk oturumlarda sağlanamadı. Sürekli bir hafta ertelendi ve yeterli çoğunluğun aranmadığı ikinci oturumlara kaldı. Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde yapılacak Olağan Mali Genel Kurul ve akabindeki Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'da 27 Mayıs Cuma günü 18.00'de yeterli çoğunluk sağlanamazsa, genel kurullar 3 Haziran Cuma günü aynı yerde aynı saatte yapılacak.
En az 430 delege gelmeli
Genel kurulların ilk oturumda yapılabilmesi için yeterli olan delege sayısı belli oldu. Dün kulübün paylaştığı Haziran listesinde 859 delege yer alıyor. Yeterli çoğunluk için 430 delegenin o gün gelip imza atması gerekiyor. Genel Kurulun ilk oturumda yapılması şüphesiz Eskişehirspor'a zaman anlamında katkı sunacak. Her ertelenen genel kurul kulübe zarar veriyor.
Çalışmalarını sürdürecekler
Eskişehirspor yönetimi, genel kurul sürecinde çalışmalarına devam edecek. Hem bu sezon başı hem de önceki yıllarda genel kurul süreçlerinde yaşanan yönetimsel boşluklarda kulüp ciddi zararlar görmüştü. Takım toplanamamış, kampa gidememiş, hatta futbolcu kaybetmişti. Mehmet Şimşek başkanlığındaki mevcut yönetim genel kurul sürecinde çalışmalarına devam edip bu tür olumsuzlukların önüne geçmeye çalışacak.
Spor yasasına parantez açtı
Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, Eskişehirspor'daki kongre öncesi mayıs ayı meclis toplantısında bu konuya değindi. Başkan Kurt, 'Geçen ay ülkemizde yeni bir spor yasası kanunlaştı. Bu durum Eskişehirspor'un yeniden yapılanmayı gözden geçirmesi gerektiğini gösteriyor. Bu yapılanmayı Eskişehirspor Kulübü Derneği gerçekleştirebilir mi, gerçekleştirebilir mi bilemem. Önümüzdeki günlerde Eskişehirspor'da kongre yapılacak. Aday olmak isteyenler yeni çıkan spor yasasını dikkate alarak hazırlık yapsınlar. Yasaya uygun bir şekillenme gerçekleşmesi gerekiyor' dedi.
Başkan olmak iste yen var mı?
Bu günlerden itibaren yaklaşık 1 ay Eskişehirspor'un gündemini meşgul edecek cümle şu, 'Başkan olmak isteyen var mı?' Mehmet Şimşek ve yönetimi geçtiğimiz gün genel kurul kararı alarak bu düşüncede olabilecek kişi veya kişilere bir fırsat tanıdı. Mevcut yönetim, transfer tahtasını açabileceğine inanan, Eskişehirspor'un menfaatlerini düşünenlere koltuğu devretmeye hazır. Ancak böyle bir aday çıkacak mı, büyük merak konusu. Henüz ne somut olarak ne de dedikodu olarak kimsenin adı Eskişehirspor başkanlığı konusunda
geçmiyor.
Editör: TE Bilisim