Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, kuyumcu sektöründe işlerin iyi gittiğini belirtti. Düğünlerle birlikte gurbetçilerin gelmesinin satışları etkilediğini ifade eden Arıyürek, fiyatlarda da artış olmadığını kaydetti.
ALTIN SATIŞLARI İYİ
Vatandaşların rahatça alışveriş yaptığını anlatan Arıyürek, 'Şu an işlerimiz güzel. Geçen sene pandemiden ötürü Avrupalı vatandaşlarımız Türkiye'ye gelmediklerinden geçen sene gelmeyenlerin hepsi bu sene gelmeye başladılar. Geçen sene düğünlerde kısıtlama vardı. O yüzden düğünlerin erteleyenler bu sene düğünlerini yaptığı için şu an bütün esnaflarda olduğu gibi kuyumculuk sektöründe işler çok iyi gidiyor. Altın satışları iyi. Şansımıza da altın fiyatlarında da bir artış olmadığı için bizim için çok iyi. Çünkü altın arttığı zaman insanların alım gücü azaldığından ötürü bizim işlerimiz düşüyordu. Ama bu dört, beş aydır altın fiyatları aynı şekilde gittiği için vatandaşımız da altının bu fiyatlarına alıştı. Çok rahat alışveriş yapıyorlar. 15, 20 gün daha Avrupalı vatandaşlarımızın ben Türkiye'de olacaklarını tahmin ediyorum. Sonrasında artık okullar açılacaksa, vatandaşlarımız okul alışverişine yönelecekleri için bizim işlerde biraz düşme olur' dedi.

FİYAT BİLGİSİ VERDİ

Altın fiyatları hakkında bilgi veren Arıyürek, 'Şu an altının gramı 499 lira, çeyrek altın 825 lira, cumhuriyet altını 3 bin 350 lira, altının gramı da 473 lira' diye konuştu.
YIL SONUNA KADAR ARTAR
Altın fiyatının sene sonuna kadar artacağını tahmin ettiğini belirten Arıyürek, 'Altın fiyatları her sene enflasyonun üzerinde değer kazanıyor. Ben yıl sonuna kadar altın fiyatlarının geçen sene ki 540 lira bazı geçeceğini düşünüyorum. Yani benim hedefim yıl sonu altının gramı 580 lira' şeklinde konuştu.


YATIRIM YAPANLAR SABRETSİNLER

Altına yatırım yapmak isteyenlere önerilerde de bulunan Arıyürek, 'Altına yatırım yapanların hiç birinin ben kaybettiğini görmedim ama sabredenlerse. Altın en güzel yatırım. Şayet yatırım yapacaklarsa döviz değil de altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Şu an insanların alım gücü düşük olduğu için düğünlerde takı takmak isteyenler artık çeyrek altın yerine gram altın, gram altının yerine yarım altın hatta 0.25 lik altın soranlar bile oluyor. Herkesin bütçesine göre' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim