Muharrem ince çiftelerde halka hitap etti

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan vekili Yalova milletvekili Muharrem İnce, Çifteler'de halka hitap etti. Bir miting havasında geçen toplantıya Çifteler halkı yoğun ilgi gösterirken, İnce'nin konuşmaları sık sık alkış ve sloganlarla kesildi. Çifteler'deki toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Nihat Çuhar ile Muharrem İnce'nin babası Şerif İnce de katıldı.

Toplantının en ilginç yönlerinden biri de, Muharrem İnce'nin kamyon şoförü olan ve sık sık Çifteler'e yük getirip arpa alıp götüren babası Şerif İnce'nin de yıllar sonra yeniden Çifteler'e gelmesiydi.

'ÇOBAN TORUNU İLE PAŞA TORUNU'

Çocukluğunda Yalova'nın Elmalı Köyü'nde yaşadığını ve çobanlık yaptığını anlatan Muharrem İnce, köylerine İsmet İnönü'nün torunu ile birlikte geldiğini anlatarak, 'orada İsmet Paşa ile köyümüze gelen küçük kızın adı Ayşe Gülsün Bilgehan'dı. Bugün çobanın torunu Muharrem İnce ile İsmet Paşanın torunu TBMM'nde milletvekili oldular. İşte Atatürk Cumhuriyeti'nin ruhu budur. Türk halkını, Türk insanını birbiriyle eşit hale getirmiştir' dedi.

Konuşmasında AKP iktidarına yüklenen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, 'bugün iktidarda olanlar hala CHP'ye küfrediyorlar, hakaret ediyor, bu ülke için ne yaptı diyorlar? Onların sata sata bitiremedikleri tüm kurumları bu ülkeye CHP kazandırdı. Dokuma fabrikaları, kağıt fabrikaları, şeker fabrikaları… Daha neler neler? Milyarlarca dolara sattılar, kalkmış bugün CHP bu ülke için ne yaptı diyorlar… İnsan utanır biraz…' diye konuştu.

'MEMLEKET TEHLİKEDE'

Muharrem İnce daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Memleket tehlikede, memleket batıyor. Hırsız var hırsız… Bakanın oğlu, evinde olan 1 trilyon 200 milyar liraya 'harçlığım' diyor. Böyle harçlık olur mu? Sizin hanginizin evinde bu kadar harçlığı var? Ben yıllardır kazandığım, biriktirdiğim mal varlığımı vereyim, o bakanın oğlu bana harçlığını versin. Kabul eder mi acaba? Evlerinde dahası yatak odalarında para kasaları çıkıyor, para sayma makinesi çıkıyor. Bunlar çok Müslüman ya, haram paraya ellerini sürmüyorlar, para sayma makinesi ile sayıyorlar.

'HER ŞEY OLUYORLAR AMA ATATÜRKÇÜ OLAMIYORLAR'

Bunlar, bir gün El Kaideci oluyorlar, bir gün başka bir örgütten. Bir gün Esad'ı destekliyorlar, Esadcı oluyorlar, sonra kavga edip fesatçı oluyorlar. Bir gün sağcı, bir gün solcu, bir gün Avrupa Birliği'nden yana bir gün ABD'den yana oluyorlar. Her şey oluyorlar ama bir türlü Atatürkçü ve bir türlü adam olamıyorlar.

Hepimiz Müslümanız. Ama bunlar var ya bunlar, Müslümanları bile ikiye ayırdılar. Bir ezelden, babadan atadan Müslüman olanlar var, bizim hepimiz gibi, bir de Tayyip'ten sonra Müslüman olanlar var. Bir tarafta çiftçi, şoför içinde mazot alamayıp yağ yakanlar var, öbür tarafta Başbakana yağ yakanlar var.

Buradan söylüyorum, haykırıyorum;

Memleket tehlikede, memleket batıyor. Hırsız var, hırsız…'

'SİZDEN CHP İÇİN OY İSTİYORUM'

Konuşmasının son bölümünde, CHP için oy istediğini belirten Muharrem İnce, 'buraya sizden oy istemeye geldim. Partim için, Çifteler Belediye Başkan adayı Sabahattin Çarkacı için, Sayın Hocam Yılmaz Büyükerşen için sizden oy istemeye geldim. Daha önce hangi partiye oy vermiş olursanız olun, artık bu iktidarın gitmesi lazım, bunun için de bizlerin sizin desteğinize ihtiyacımız var' diyerek konuşmasını noktaladı.

CHP Grup Başkan Vekili ve Yalova milletvekili Muharrem İnce daha sonra Yılmaz Büyükerşen ve beraberindekilerle birlikte Eskişehir'e gelerek Yeşiltepe ve Çankaya'daki CHP Seçim İletişim Merkezi açılışlarına katıldı.

Editör: TE Bilisim