Atların beden dili sandığınızdan çok şey anlatıyor
Atların beden dili sandığınızdan çok şey anlatıyor
İçeriği Görüntüle

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, ES TV’de canlı yayınlanan “Günaydın Eskişehir” programında gazeteciler Kerem Akyıl ile Ayşegül Hümmet’in sorularını yanıtladı.

Sivrihisar’da bu yıl düzenlenecek Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, canlı yayında festivalin programını detaylarıyla anlatarak, ilçenin 1 Temmuz’dan itibaren uluslararası katılımlı etkinliklere ev sahipliği yapacağını söyledi.

DOPDOLU BİR FESTİVAL OLACAK

Festivalin her yıl daha da sanata ağırlık verilerek devam ettiğini vurgulayan Dökmeci, “Bu sene de dopdolu bir festival geçireceğiz. Sadece Sivrihisar’da değil, Nasreddin Hocamızın doğduğu, eski adıyla Hortu, bugün ise Nasreddin Hoca Mahallesi olan bölgemizde de etkinliklerimiz olacak. Etkinliklerimize 1 Temmuz Çarşamba günü Nasreddin Hoca Mahallemizde göle maya çalma etkinliğiyle başlayacağız. Halk oyunları gösterileri ve farklı ülkelerden gelen halk dansları ekiplerinin gösterileriyle programımız aynı gün Nasreddin Hoca Mahallesi’nde devam edecek. 2 Temmuz Perşembe günü saat 10.30’da Vilayet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayacağımız festivalimiz kapsamında Valimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Ardından ESPARK bölgesinden başlayacak kortej yürüyüşümüz Vilayet Meydanı’nda sona erecek. Aynı gün saat 19.00 itibarıyla ise Vilayet Meydanı’nda farklı ülkelerden gelen ekiplerimizin dans gösterileri gerçekleştirilecek” diye konuştu.

HEMŞEHRİLERİMİZİ BEKLİYORUZ

Başkan Dökmeci, “3 Temmuz Cuma günü saat 09.30’da Nasreddin Hocamızın Anıt Mezarı ile kızının mezarının bulunduğu alanda dualarla başlayacak etkinliklerimiz, saat 10.00’da kilise üst bölgesindeki festival alanımızda protokol açılışlarıyla devam edecek. Festivalimiz 3, 4 ve 5 Temmuz tarihlerinde halk oyunları gösterileri, çeşitli aktiviteler, çocuk oyunları ve konserlerle sürecek. Bu arada Sivrihisar’da uluslararası bir resim çalıştayı da gerçekleştirilecek. 2024 yılında da yapılmıştı. Farklı ülkelerden gelen ressamlarımız, Türk ressamlarımızla birlikte Nasreddin Hoca temalı karikatürler, karakalem çalışmaları ve portreler hazırlayacak. Kukla gösterileri ve fıkra anlatımlarıyla çocuklarımızla birlikte Nasreddin Hocamızı anma etkinliklerimizi de sürdüreceğiz. Ayrıca 3 Temmuz Cuma günü Sivrihisar’da öğle namazında mevlit programımız olacak. Buradan tüm hemşerilerimizi davet ediyor, kendilerini bekliyoruz inşallah” dedi.

​TEDBİRLERE UYGUN HAREKET EDİYORUZ

Tasarruf tedbirlerine uygun hareket ederek festivali kamu kaynaklarını verimli kullanma anlayışıyla düzenlediklerini vurgulayan Dökmeci, “Uluslararası festivaller tasarruf tedbirleri kapsamı dışında olabilir ama bu demek değil ki biz tasarruf tedbirleri dışında hareket ediyoruz. Bu, aklımıza ne gelirse yaparız anlamına gelmiyor. Devletimizin tasarruf tedbirleri kapsamında uymamız gereken tüm kurallara, Cumhurbaşkanlığı genelgelerine uyarak festivalimizi gerçekleştiriyoruz. Sonuçta kendi devletimizin bütçesi, belediyemize vermiş olduğu kaynak ne kadar doğru kullanılırsa, doğru hareket edilirse o kadar farklı işler yapılabilir. Sonuçta bu uluslararası bir festival. Ülkemizin tanıtımı, ilimizin ve ilçemizin tanıtımı için bu kültürel faaliyetlerin yapılması gerekiyor. Biz de bu kapsamda önümüze sunulan imkânları ve yapamayacağımız işleri dikkate alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ