Çakırözer, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Eskişehir'e gelen Suriyelilerden Ramazan Eireek, Khaled Hammoud ve Ramzi Hammoud ve ailelerini evlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Suriyeli ailelerin iş bulma ve ilaç temini konularında yaşadıkları sıkıntıları yetkili kurumlara aktarma sözü veren Çakırözer, 'Eskişehir'imizde yaklaşık 10 bin yabancı var. Bunlardan 5 bini Irak, İran, Afganistan gibi ülkelerden gelen ve yıllardır BM kanalıyla başka ülkelere mülteci olarak gitmek isteyenler. Şimdi onlara Suriye'deki iç savaştan kaçarak gelen 2 bine yakın geçici koruma altındaki Suriyeli kardeşimiz de eklenmiş durumda' dedi.

Suriyeliler, Eskişehirli komşularının kendilerine ve çocuklarına iyi davrandığını ve hayatın güçlüklerine karşı koyma noktasında yardımcı olduklarını aktaran Çakırözer, kendisine eşlik eden Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkililerinin not aldığını kendisinin de ilgili kurumlarımıza aktaracağını kaydetti.

İADELER İNSANİ VE HUKUKİ DEĞİL

Türkiye ile AB arasında imzalanan ve 4 Nisan'dan itibaren Suriyeliler ve diğer ülkelerden Avrupa'ya giden sığınmacıların Türkiye'ye geri gönderilmesini öngören anlaşmaya da karşı çıkan Çakırözer şunları söyledi: 'Bu yapılan hem insanlığa sığmaz hem de uluslararası insan hakları sözleşmelerine aykırı. Bu insanları zorla Türkiye'ye geri gönderemezsiniz. Avrupalıların ve AKP hükümetinin takındığı tutum utanç vericidir. Bu anlaşma ne insani, ne ahlaki ne de hukuki. Türkiye'yi Avrupa için bir tampon bölgeye dönüştürmekten başka bir şeye yaramayacak.' (HM)

Editör: TE Bilisim