Odunpazarı Belediye girişimleriyle kurulan Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi Dede Mahallesi, Şamlılar Sokakta düzenlenen törenle açıldı. Açılışa CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Gazeteci ve Televizyon Yapımcısı Tayfun Talipoğlu katıldı.

50'den fazla daktilo markası ve çeşidinin sergilendiği müzenin açılışta en çok ilgi gören eski Başbakan Bülent Ecevit Balmumu heykeli ve daktilosunun bulunduğu oda oldu. Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Daktilo Müzesi kurmak suretiyle Eskişehir'e bir katkı sunmak istedik. Çünkü bu bölgeyi müzeler bölgesi yapmak. Eskişehir'i kültür hayatına bu şekliyle tanıtmak bizim temel hedeflerimizden birisi. Bu müzeyi başka müzeler izleyecek' şeklinde konuştu. Kurt, 'Bugün ayrıca Eskişehir'in meşhur belediye başkanı olan Kara Kamil'in heykelinin de açılışını gerçekleştirdik. Ona vefa borcumuzu ödemek istedik. Kendisi Türkiye'nin en iyi suyu olan Kalabak suyunu Eskişehirliye sunan başkan. Böyle bir anıt sunmak bizim için görevdi' dedi.

HER ZAMAN EMRİNİZDEYİM

Gazeteci ve Televizyon Yapımcısı Tayfun Talipoğlu, 'Bir kenti sevmek için o kentte doğmak gerekmiyor' diyerek, 'O kentte anılar biriktirmiş iseniz siz o kentlisiniz demektir. Ben ilkokulu Yunus Emre İlkokulunda, ortaokulu Devrim Ortaokulunda bitirdim. Ondan sonra Eskişehir ile hiç alakamı kesmedim. Hep kendimi Eskişehirli hissettim. Her zaman emrinizdeyim' dedi.

BEN DE DAKTİLOMU BAĞIŞLAYACAĞIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, kayıp olan daktilosunu bulması durumunda müzeye bağışlayacağını söyleyerek, 'Daktilolar sadece yazmazlardı aynı zamanda konuşurlardı. Müzikal gibi gelirdi bize. Benimde bir daktilom var ama nerde bilmiyorum bakalım nerden çıkacak. Bulduğum zaman onu da bu müzeye bağışlayacağım' dedi. Büyükerşen, 'Açılan bu müze daktilo keyfini yaşayanların nostaljisi olacaktır' dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak eski belediye başkanı Kara Kamil'in heykelinin açılışı gerçekleşti. Daha sonra müze gezildi. (HM)

Editör: TE Bilisim