Öğretmenlerin meslekli çalışma döneminde, konu uzmanlarıyla işbirliği yapılarak, güncel bilgiler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak, öğretmen niteliğini arttırmak amacıyla 15-22 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen eğitimler 27 oturumda gerçekleştirildi.

Eğitimlerin sonuncusunda Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından Ş. Ali Gaffar Okkan Ortaokulu'nda i sınıf öğretmelerine yönelik 'Siber Suçlarla Mücadele' konusunda seminer verildi.

İnternetteki sahtekarlıklar ve dolandırıcılıklar konusunda bilgilerin verildiği seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden Akkaya; 'İnternet son yıllarda son derece artan kullanıcı sayısıyla dikkat çekmektedir. Ülkemizde de kullanıcı sayısı artış yaşayan internet insanların hayatını kolaylaştıran çok sayıda bilgi ve dokümanlarıyla insanlara yardımcı olsa da birçok tuzakla da kullanıcıların hayatını biranda kabusa çevirebilmektedir. Çağımızda artık insanlar çoğu işlemi internet üzerinden yapmaktadır. Verdiğimiz bu eğitimde de internette dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Öğretmenlerimizin burada elde ettiği bilgileri çocuklarımızla paylaşmalarını istiyorum' dedi.(HM)

Editör: TE Bilisim