Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Sistemi'nde yer alan fakültelerde bütünleme sınavları yapılmaması nedeniyle hayal kırıklığına uğrayan yaklaşık 1,5 milyon öğrenci için çalışmalar yapılıyor.

Son günlerde sıkça gündeme gelen bütünleme sınavlarının yapılıp yapılmayacağı dair konularla alakalı açıklamalarda bulunan AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, bütünleme sınavlarıyla ilgili önümüzdeki yıla ilişkin çalışmalar yürüttüklerini ama bu yıl için bütünleme sınavlarının yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Bütünleme sınavı yapılmasına dair karar bugün alınsa dahi kararın bu yıl için geçerli olmayacağından bahseden Gündoğan, 'Bu tür şeylere karar vermek kolay değil. Bizim gibi üniversitelerde planlama bir yıl önceden yapılıyor. Yani bütünleme kararı alınsa bile bu kararı hemen uygulama şansımız yok. Türkiye'nin merkezi sınav yapan üç tane kurumu var. Bu merkezler sınavlarıyla alakalı Türkiye'deki binaları paylaşıyorlar. Yani bizim şu an için önümüzde boş hafta yok. Biz bir sınav yaptığımız zaman Türkiye'de Milli Eğitim'e ait tüm binaları kullanıyoruz. Bunun planlamasını bir yıl önceden yapıyoruz. Mesela 2014-2015 yılı planlamasını ağustos-eylül ayları gibi ÖSYM, Milli Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesi oturacağız ve bir planlama yapacağız' dedi.

'1,5 MİLYON ÖĞRENCİYE BİR ANDA BÜTÜNLEME SINAVI KARARI ALMAK KOLAY DEĞİL'

Gündoğan, kimsenin mağdur olmasını istemediklerini de anlatarak şöyle devam etti: 'Bir öğrencimizin bir döneminin bile uzaması bizi üzer. Ama öğrencilerimiz de şunu anlasınlar. Yani 1,5 milyon öğrenciye bir anda bütünleme sınavı kararı almak kolay değil. Bakın geçen hafta final sonuçlarını açıkladık, önümüzdeki hafta yeni kayıt dönemi başlıyor. Ben bütünlemeyi hangi arada yapayım? Ama bu yıl yine tek ders sınavı yapacağız. Yani geçen sene yaptığımız gibi tek dersten mezun olamayan öğrenciler varsa uygun dönemde onlar için bir sınav yapacağız.'

Editör: TE Bilisim