Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurban bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladıktan sonra birçok vatandaş tatil planlarını değiştirdi. Bu yaz 9 günlük bayram tatilinde Eskişehirliler, başta Antalya Side olmak üzere Fethiye, Bodrum ve Marmaris'e yoğun ilgi gösterdi. Taleplerin bir anda arttığını söyleyen turizm acentesi sahibi Ercan Akmeşe, 'Özellikle uzun tatil süreçlerinde veya hükümetin aldığı kararlarda misafirlerimiz ya da tatilcilerin daha çok talep etmesine neden oluyor. Bu süreçte geçen haftadan bu yana da ciddi anlamda da yoğun bir talep oluştu tüm bölgelere. Sınavların da bitmesiyle birlikte özellikle deniz tatili ön plana çıktı. 4 gece minimum olmak üzere 7 gecelik süreçlerde talepler arttı 'dedi.


ESKİŞEHİRLİLER SİDE'Yİ TERCİH EDİYOR

'Eskişehirlilerinolmazsa olmazı Side bölgesidir' diyen Akmeşe,'Özellikle kumu, kumsalı, tesislerin aktiviteleri ve gerçek anlamda da orada daha farklı bir ambiyans yaşadıkları için Side'den vazgeçmiyorlar. Beraberinde Fethiye, Bodrum, Marmaris de yoğun ilgi gören bölgelerimiz' diye konuştu.
GEÇEN SENEYE ORANLA FİYATLAR ARTTI
Malum piyasa şartları var. Günümüzdeki ekonomik koşulların herkes farkında. Nasıl ki biz kendi evimizde özel yaşantımızda bu sıkıntıların farkındaysak, tesisler de bu sıkıntıları yaşıyorlar. Çünkü benzer ürünleri alıyorlar, kullanıyorlar. Bunlar da maalesef fiyatlara etki ediyor ve fiyatlar geçen seneye oranla ciddi anlamda yüksek duruyor. Geçen yıla oranla yüzde 200 bandında arttı otel fiyatları. Bu gerçekten biz acentecileri da rahatsız eden bir durum. Bazen misafirlerimize bu rakamları telaffuz ederken inanın rahatsızlık yaşıyoruz ama şartlar piyasa şartları malum ekonomik sıkıntılar tüm dünyada olduğu gibi ülkemize de sirayet ettiğinden artık herkes bunun bilincinde' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim