Halkevci Kadınlar ve Üniversiteli Kadın Kollektifi, Özgecan ve kadın cinayetleri için Adalar'da basın açıklaması yaparak günde 5 kadını öldüren, kadın düşmanı, gerici tecavüzcü zihniyetin dün bir kadının daha hayatını çaldığı vurgulandı. Basın açıklaması okuyan Pınar Turgut, dün Mersin/Tarsus'ta önce tecavüze uğrayan ardından yakılarak öldürülen ve cesedi bir dereye atılan 20 yaşındaki üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan için sokaklarda olduklarını söyledi. Özcan'ın katilinin AKP eliyle desteklenen erkek şiddeti olduğunu öne süren Turgut, 'Özgecan'ın katilleri, 'tecavüzcüleri aklayanlar, kadınların kahkahasından korkanlar, anne dizlerinden tahrik olanlar, mini etek giydi diye tecavüzü meşrulaştırmaya çalışanlar, kadın-erkek eşit değildir' diyenlerdir' dedi.

MEYDANLARI TERK ETMİYORUZ

'Kadın cinayetleri abartılıyor, herkese duyurmaya gerek' diyenlere inat susmayacaklarını belirten Pınar Turgut şunları söyledi:'Dün Tarsus'ta 20 yaşındaki Özge önce tecavüze uğradı ardından yakılarak katledildi. Dün gibi hatırlıyoruz, Münevver Karabulut cinayetinde Erdoğan'ın dediklerini. Şimdi de bu cinayete fıtrat mı diyeceksiniz? Kaderinde vardı mı diyeceksiniz? O erkek egemen yargıları da onlardan güç alarak aklayacak mı? Özgecan'ı katleden katillerden hesap sormayan yargıdan ve kadın düşmanı, gerici AKP'den hesap sormaya hazırız. Her yerde erkek şiddetine karşı sesimizi kısmak isteyenler fazla umutlanmasın. Meydanları, sokakları, terk etmiyoruz. Siz katlettikçe, öldürdükçe birikiyor kinimiz, öfkemiz. Kadınların adaleti gerçek adaleti sağlayacak, kaçamayacaksınız.'

Ayrıca İsmet İnönü Caddesi'nde Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi 4 kadın tramvayların geçişine izin vermeyerek kadın cinayetlerini protesto etti.

Yaklaşık 15 dakika boyunca yolu kapatan SDP üyesi kadınlara yoldan geçen vatandaşlar destek verirken, tramvaylardaki ve tramvay duraklarındaki bazı vatandaşlar da tepki gösterdi. Eylemin bitmesine yakın bir zamanda eylemin yapıldığı yere gelen sivil polis ve zabıta ekipleri ile kadınlar arasında kısa bir gerginlik yaşandı. Eylemin ardından taşıdıkları, 'SDP'li Kadınlar' imzalı 'Özgecan'ın Katillerini Tanıyoruz' yazan pankartı Adalar Mevkii'nde bulunan köprüye asan kadınlar burada da sloganlarla kadın cinayetlerini protesto etti.(İHA)

Editör: TE Bilisim