Eskişehir Halkevi tarafından ocak ayında şubelerinin bulunduğu binanın penceresine 'Geçinemiyoruz. Zamlar Geri Alınsın' pankartı asıldı. Daha sonra Valilik tarafından gönderilen tebligatta pankartın 'Suç unsuru taşıdığı değerlendirildiğinden, halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, devletin kurumlarını zan altında bırakabileceği ve farklı görüşten grupları karşı karşıya bırakabileceği' gerekçeleriyle indirilmesi istendi ve Eskişehir Halkevi'ne 18 bin lira para cezası kesildi.
HALKEVİ İTİRAZ ETTİ
Kesilen para cezasının ardından Eskişehir Adliyesi önünde bir araya gelen Halkevi üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından 18 bin liralık para cezasına itiraz edildi.
MAHKEME İTİRAZI KABUL ETTİ
Eskişehir 1. Sulh Ceza Mahkemesi, para cezasına itirazı kabul etti ve para cezasını iptal etti. Mahkemenin kararında Kabahatler Kanunu çerçevesinde verilen bu para cezasının şube binasından sallandırılan pankartı içermediği, dolayısıyla indirilen bu pankartın yaptırıma esas olmadığı belirtildi. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim