2007 yılında çalıştığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) Rektör adayı olan ve en çok oyu almasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından rektörlüğe atanmayan Prof. Dr. Gaye Usluer, Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yaptı. 2010 yılında siyasete giren ve 2012'den 2021 yılına kadar CHP'de 25-26. Dönem Eskişehir Milletvekilliği ve Parti Meclis Üyesi görevlerinde bulunan Prof. Dr. Usluer, tam 4 dönem PM Üyeliği yaptı. Usluer, geçtiğimiz yıl Mayıs ayında CHP'den istifa ettikten sonra Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi'ne katıldı. Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlenen Usluer, Memleket Partisi'nden de istifa etti. Usluer ile birlikte Memleket Partisi'ndeki 6 yönetici de istifa etti.
ÜST DÜZEY İSİMLER
Genel Sekreter Prof. Dr. Hakkı Akalın, MYK Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün, MYK Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üye ve Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala ve Parti Meclisi- Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray da Memleket Partisi'nden istifa etti.
AYDINLIK GELECEK İÇİN
Sosyal medya hesabından istifasını duyuran Usluer, şu ifadelere yer verdi: 'Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak, ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz. Aksi düşünülemez, düşünülmemeli. Ülkemiz için köprüden önce son çıkış gibi görünen, alternatifi ya da aksini düşünmek bile istemeyeceğim sürece, isteyerek ya da istemeyerek olumsuz katkıda bulunuyor olmak en büyük endişem. Bu duygu ve düşüncelerle Memleket Partisinden istifa ettiğimi bilgilerinize sunuyorum. Süreçte ki yol arkadaşlarıma tek, tek teşekkür ediyorum. Aydınlık bir Türkiye, çocuklarımız için aydınlık ve huzurlu bir gelecek dileklerimle saygılar sunarım.'
Editör: TE Bilisim