Ataş, Ramazan ayında beslenmeye dikkat etmenin diğer zamanlardan çok daha önemli olduğuna dikkat çekti. Ataş, 'Yaklaşık 12 saatlik bir açlık vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besin öğelerinden mahrum kalmasına ve aynı zamanda metabolizmanızda yavaşlamaya neden olur. Birçok insan Ramazan ayını fazla kilolarından kurtulabileceği bir zaman dilimi olarak değerlendiriyor. Metabolizmadaki yavaşlama nedeniyle de maalesef hem aç kalır hem de kilo vermek yerine kilo alma ihtimali olur. Kilo alımını engellemek için Ramazan ayında da genel beslenme kuralları uygulanmalı ve bazı önemli noktalara dikkat edilmelidir. Sahur Ramazan ayında günlük yaşantımızdaki kahvaltı yerine geçer. Gelenek ve göreneklerimize göre sahur normal kahvaltıdan çok daha zengin bir öğündür. Hem kahvaltılık besinler hem de normal yemekler tüketilebilir. Gün içinde zinde kalabilmek için sahurda tüketeceğimiz besinlere dikkat etmeliyiz' dedi.

İFTARDA HANGİ TÜR BESİNLERİ TÜKETMELİYİZ?
Ataş, iftarda tüketilmesi gereken besin türlerinden de bahsederek şöyle devam etti:
'Orucu 1 bardak su ile açmak, gün boyu dinlenen metabolizmanızı ve sindirim sistemi organlarınızı uyandırmanıza yardımcı olur. Hurma yerine kuru kayısı tercih etmek kan şekerinizin aniden yükselmesini engeller. 2 adet hurmanın kalorisinin 1 orta boy şeftali ile eş olduğunu unutmayın. Orucunuzu peynir, pide vb. ile açtıktan 15-20 dakika sonra 1 kase çorba için. Bu sıcak günlerde yoğurt çorbası gibi soğuk tüketilebilen çorbaları tercih etmek sizi ferahlatacaktır. Çorbayı içtikten 25-30 dakika sonra ana yemeğe geçin. Böylece genel beslenme kurallarından olan günde 3-6 öğün besin tüketme kuralını uygulamış olursunuz. Bu metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olacak, uzun süre açlıktan sonra tüketilen besinlerin depolanma hızını düşürecektir. Ana yemeğin hemen arkasından tatlı tüketimine geçmeyin. Yemekten 1 saat sonra tüketilmeli, tatlı yerine meyve tüketmek vücudunuza vitamin ve mineralin yanı sıra posa ve sıvı desteği de yapacaktır.' (İHA)

Editör: TE Bilisim