Daha önce Bursa'nın İnegöl ilçesinde uzun yıllar aşçılık yapan ve dededen kalma helvacılık mesleğini Eskişehir'de 5 yıldır sürdüren Cevher Mahmutlar, irmik helvasının tok tutma özelliğinin olduğunu belirtti. Cevher Mahmutlar, helvanın çok beğenilmesi ve eşinin ısrarı üzerine Çarşı Cami yanında küçük bir iş yeri açarak yapmaya devam etti. Mahmutlar, 'Araştırmalara göre, Osmanlı zamanında akıncılar savaşa gittiği zaman bu helvadan yermiş. Bunu yiyen saatler boyunca tok kalabiliyor. Önüne yemek de koysan, artık bunun yiyenin yemek yeme iştahı kalmaz. Sahur yapıldıktan sonra da yenilebilir. Bunun üzerine tatlı da yiyebilirsiniz. Bu da insanın midesini daha da tok tutar. Aşırı bir şekilde de susama olmaz' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim