3 araştırma görevlisi ve fakülte sekreterinin katledildiği ESOGÜ'de, tepkilerin odağı Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen basın mensuplarının karşısına çıkarak canlı yayında istifasını açıkladı.

5 Nisan 2018 Perşembe günü Osmangazi Üniversitesi'nin Meşelik Kampusu'ndaki Eğitim Fakültesi'ne saat 15.00 sıralarında gelen araştırma görevlisi Volkan Bayar silahla fakülte sekreteri Fatih Özmutlu, Öğretim görevlileri Serdar Çağlar ve Yasir Armağan ve Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın'ı vurarak katletmişti. Polis tarafından yakalanan Volkan B. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Hayatını kaybeden 4 kişi için Rektörlük binası önünde tören düzenlenmişti. Binlerce kişinin katıldığı törende Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ölenlerin yakınları ve öfkeli kalabalık tarafından tepki ile karşılanmıştı. Yaşanan katliam nedeniyle üniversite yönetimine ateş püsküren vatandaşlar Rektör Prof. Hasan Gönen'i istifaya çağırmıştı. Bir çok kesim tarafından da istifaya davet edilen Gönen bugün basın mensuplarının karşısına çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dünkü grup toplantısında üniversite yönetimini istifaya davet etmişti.
Editör: TE Bilisim