Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Sarar ve Das Lager Germany Teknoloji Üretim Tesislerini ziyaret etti.
İYİ YERE GELECEK
SARAR Fabrikasında incelemelerde bulunan Vali Çakacak, Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fabrika çalışanlarıyla bir süre sohbet eden Vali Çakacak, ülkemizin ve dünyanın sayılı markalarının üretim üssü haline gelen Eskişehir'de SARAR gibi köklü ve saygın firmaların bulunmasının Eskişehir açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Ekonomiye ve istihdama katkıda bulunmasının yanında ülkemizin ihracatını artıran böylesi değerli firmaları ziyaret ederek kendilerine desteklerini iletmek istediklerini söyleyen Vali Çakacak, Eskişehir sanayisinin çok daha iyi yerlere geleceğini belirtti.
BİZ BİR AİLEYİZ
Ülke ekonomisine en iyi şekilde katkı vermeye çalıştıklarını ifade eden SARAR Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ise, 'Biz burada hepimiz bir aile gibiyiz. Kaliteli hizmetimiz ile şehrimizin ve ülkemizin adını tüm dünyaya en iyi şekilde duyurmaya çalışıyoruz. Bu konuda Sayın Valimizin ve Eskişehirli hemşehrilerimizin bizlerin arkasında olduğunu bilmek ve desteklerini her zaman hissetmek mutluluk vericidir' diye konuştu.
BİLGİ ALDI
Vali Özdemir Çakacak, daha sonra Das Lager Germany Teknoloji Üretim Tesislerini ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Harun Adıgüzel'den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eskişehir'in Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgesine sahip olduğuna dikkat çeken Vali Çakacak, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren ve sektöründe kaliteli üretim düzeyini yakalayan Eskişehirli firmaların tüm dünyaya ilimizi en iyi şekilde tanıttığını kaydetti.
ÖNEMLİ KONUM
Adıgüzel ise, 'Rulman ve yardımcı ekipmanları alanında faaliyet gösteren Das Lager Germany, endüstriyel ve otomotiv rulmanlarının üretimi ve pazarlanmasına odaklanarak Türkiye'de önemli bir konuma sahip olmuştur' dedi. Harun Adıgüzel, Alman tasarımı ve mühendisliği ile 1. Sınıf kalitede rulman üretimi yapan Das Lager Germany'ın ev ve ofis uygulamalarındaki en küçük çaplı minyatür rulmanlardan ağır sanayi uygulamalarındaki çok büyük çaplı rulmanlara kadar tüm uygulama alanlarında geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu ve Eskişehir'deki Teknoloji Üretim Merkezi'nin yanı sıra Almanya, Macaristan ve Romanya gibi ülkelerdeki tesislerinin de rulman üretimi yaptığını ifade etti. HM
Editör: TE Bilisim