Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu koronavirüs pandemisiyle mücadele edildiği bu zorlu günlerde sanayide çarkların dönmesi için yoğun bir mesai harcıyor. Bu kapsamda Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli organize sanayi bölgesinde yürütülen altyapı yatırımları ve sürdürülen çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
ALTYAPI YATIRIMLARI TAMAMLANIYOR
1. Gelişme Bölgesinde altyapı ve üstyapı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Başkan Küpeli, '4 milyon 840 bin metrekarelik bir alandan oluşan 1. Gelişme Bölgemizde (İmişehir) kanalizasyon, yağmur suyu, temiz su, elektrik, telekomünikasyon, internet ve doğalgaz altyapı çalışmaları etap etap tamamlanmaktadır. Üretim halinde olan 2 firmamız altyapı hizmetlerinden eksiksiz olarak yararlanmaktadır. Altyapı çalışmaları biten alanlarımızda, halen üstyapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Şu anda 1. Gelişme Bölgesinin 204-218 ve 219. Caddelerde yol çalışmalarımız aralıksız olarak sürmekte ve bu yollarımızı da en kısa sürede sanayicimizin kullanımına açmayı planlıyoruz' dedi.
BAĞLANTI YOLUNU TAMAMLAYACAĞIZ
1. Gelişme Bölgesini mevcut OSB'ye bağlayacak olan ana yoldaki çalışmalarda büyük bir aşama kaydettiklerini söyleyen Başkan Küpeli, 'Organize Sanayi Bölgemizde devam eden en önemli yatırımlarımızdan bir tanesi de mevcut OSB ile 1. Gelişme Bölgesi arasındaki bağlantı yolunun yapım çalışmalarıdır. 2019 yılı içerisinde ilk kazmayı vurduğumuz 5,5 kilometre uzunluğunda ve 40 metre genişliğinde olan bu yolun yapımında büyük aşama kaydettik. Halen bu yolun birçok noktasında kazı ve hafriyat çalışmaları bu salgın döneminde bile aralıksız sürüyor. Yakın zamanda yolun altından geçecek olan diğer altyapı sistemlerimizin döşenmesi çalışmalarına başlayacağız. Ardından da yolun tüm üstyapı işlerini ve asfaltını yaparak yolu tamamlayacağız. Beklenmedik bir gelişme olmazsa inşallah yıl sonuna doğru, çok önemli olan bu yolumuzu araç trafiğine açmayı hedefliyoruz' diye konuştu. HM
Editör: TE Bilisim