ÇYDD tarafından yılbaşı yemeği düzenlendi. Yemeğe Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve birçok üye katıldı. Yemekte konuşan ve ÇYDD üyesi kadınlara Atatürk'ün manevi kızları olarak hitap eden Büyükerşen, 'Meğer ÇYDD'nin üyeleri ve gücü öylesine büyükmüş ki bu salon almıyor. Gerçekten Atatürk'ün ruhunu, devrimlerini, ideallerini burada omuz omuza olan sizlerde gördüm. Türk kadını Atatürk'ün dediği gibi her türlü yükselmeye, her türlü saygıya, her türlü sevgiye layıktır. Ben her birinizi Atatürk'ün manevi kızı olarak görüyorum. Aynı zamanda hepinizi Zübeyde Hanım'ın torunları olarak gördüm' diye konuştu.
ÜMİT DOLU AYRILACAĞIM
Kadınlara seslenen ve seçimlerde mutlaka aday olmaları gerektiğinin vurgusunu yapan Büyükerşen, 'Son günler benim Türkiye'nin geleceği konusunda endişelerim olduğu günlerdi. Ama buraya gelip sizleri görünce tekrar ümit dolu olarak ayrılacağım. Sizler bütün olumsuzluklara rağmen tüm zorlukları aşacak kadınlarsınız. Ve inanıyorum ki Türkiye'yi sizler yükselteceksiniz. Türkiye'nin bütün yönetim kademelerinde yer almalısınız. Seçimlerde mutlaka aday olunuz. Meclislerde sizler olunuz. Sizler olunuz ki meclislerde doğrular konuşulsun. Bir gün bir belediye başkanı adayı çıkarırsanız büyükşehir için ben o seçimde aday olmam. Tabi bu olacağım anlamına da gelmiyor. Bunu ayrıca belirteyim. Erkeklere örnek olmanız lazım. Hakimiyetinizi gösterin onlara. Sizlere ihtiyaç var. Atatürk'ün büyük insan olduğunun en önemli kanıtı sizlersiniz. Nerede seçim varsa orada aday olun bunu rica ediyorum sizden' şeklinde konuştu.
ÇAĞDAŞ TOPLUM
Yeni yılın umut dolu günleri getirmesini arzu ettiklerini belirten ÇYDD Şube Başkanı Akmen, 'Yeni yıl umutlarımızın güçlendiği, umut dolu, aydınlık bir yıl olsun. Çağdaş yaşamın özlediği çağdaş toplum özlemimiz gerçek olsun' ifadelerini kullandı. ÇYDD Genel Başkanı Yüksel, 'Eskişehirliler çok çağdaş, çok modern bir kentte yaşıyor. ÇYDD 30 yıldır binlerce kız çocuğuna umut oldu, geleceklerini kurmada yardımcı oldu' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim