Eskişehirli bir grup genç, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, terör örgütü PKK’nın hain saldırısı sonrası şehit düşen kahraman Türk askerleri için anma yürüyüşü gerçekleştirildi. Ulus Anıtı önünde toplanan kalabalık, İsmet İnönü-1 Caddesi istikametinde yürüyüşünü sürdürdü. Yürüyüş anı ES TV ekranlarından an be an yayınlanırken, kalabalık adına Berkant Çelik ES TV Muhabiri Sümeyra Balcı’ya konuştu.

ŞEHİT HABERLERİNE ALIŞMAYACAĞIZ

Tüm ulusa baş sağlığı dileyen Çelik, “Türk yurdunda sıvasız evde büyüyen, ömrünün baharında şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, sevenlerine sabır diliyoruz. Cumhuriyetin evlatları her daim olduğu gibi yine milleti, vatanı için şehit düşüyor. Ancak gelinen noktada terörün mecliste temsil edildiği, katillere selam yollandığı bir Türkiye mevcut. Türk gençleri olarak şehit haberlerine alışmayacağız. Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyete sahip çıkacağız. Şehitler ölmez vatan bölünmez” ifadelerini kullandı.

SLOGANLARLA YÜRÜDÜLER

Eskişehir’de 52 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne işlem uygulandı Eskişehir’de 52 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsüne işlem uygulandı

‘Kahrolsun PKK’, ‘Türküz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz’, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarının atıldığı yürüyüş İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde okunan İstiklal Marşı  ve saygı duruşunun ardından son buldu.

Kaynak: SÜMEYRA BALCI - M. ANIL AKSOY