Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Eskişehir Şubesi, 12. Olağan Genel Kurulu’nu Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Beklenenin üzerinde katılımın olduğu genel kurulda, sendikanın geride kalan 3 yıllık faaliyetleri değerlendirilirken yeni dönem yönetimini belirlemek üzere de seçim yapıldı.

İki aday liste hazırladı

Mevcut yönetimin faaliyetlerinin ele alındığı genel kurulda, başkanlık için Birtürk Özkavak ve Gönül Ateş aday oldu. İki adayın hazırladığı listelerle katıldığı seçimde delegeler, yeni dönem yönetiminde görev alacak isimleri belirlemek için oy kullandı.

Akşam saatlerinde tamamlanan seçimde A Grubu liste 37, B Grubu liste 15, C Grubu liste ise 5 delegenin desteğini aldı.

57 delege oy kullandı

Toplam 72 delegenin bulunduğu genel kurulda 57 delege sandık başına giderek oy kullandı. 15 delege ise seçimde oy kullanmadı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından SES Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu’na Birtürk Özkavak, Gönül Ateş, Uğur Yılmaz ve Nergiz Gediman girmeyi başardı.

Eskişehir'de bugün elektrik kesintisi (1 Kasım 2026 Pazar)
Eskişehir'de bugün elektrik kesintisi (1 Kasım 2026 Pazar)
İçeriği Görüntüle

Yeni başkan hafta içinde belirlenecek

Genel kurulda yönetim kurulu üyeleri belli olurken, şube başkanlığı için henüz son karar verilmedi. Yeni yönetim kurulunun hafta içerisinde bir araya gelerek kendi arasında yapacağı değerlendirme ve görev dağılımıyla SES Eskişehir Şubesi’nin yeni şube başkanını belirleyeceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi