Bahçelievler Mahalle Muhtarı Sülbiye Bilen, Sakarya Dolmuş Durağı Başkanı Gökhan Aktan ve Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Arıkan, Şimşek sokakta yaşanan trafik sorununa ilişkin konuştu. Sokağın çift yönlü olmasından ve sokak kenarlarına araçların park edilmesinden kaynaklı yaşanan trafik sorununa değinen Muhtar Bilen, sokağın tek yönlüye çevrilmesi gerektiğini ifade etti.
KAZALAR, AĞIZ DALAŞLARI OLUYOR
Şimşek sokakta 2 minibüsün dönmekte zorlandığını söyleyen Muhtar Bilen, 'Burası Yeni Bağlar ve Bahçelievler mahallesinin ortak noktası. Dolmuşların, sivil araçların ve ticari araçların kullandığı bir sokak. Dar bir sokağımız. Bu sokakta 2 minibüs bir arada dönmekte zorluk yaşıyor. Çeşitli kazalar ve ağız dalaşları oluyor trafikten kaynaklanan. Ayrıca bu caddede oturanlara çok fazla trafik cezaları geliyor. Çünkü insanlar kaldırıma park etmek zorunda kalıyorlar. Kaldırım yayaların hakkı ama araç sahibi olan insanlar kaldırıma park etmek zorundalar. Nereye koysunlar araçlarını? En yakın katlı park Haller'in orası. Türk milleti olarak malımız gözümüzüm önünde dursun istiyoruz' dedi.
DİLEKÇE VERDİK, İMZA TOPLADIK
Bilen, 'Bazı yönler tek yöne çevrildi ama yine çevrilmesi gereken yerler var. Buranın acil bir çözüme kavuşması gerekiyor. Özellikle akşam saatleri burada büyük bir kaos yaşanmakta. Esnaf da şikayetçi. Tek yön de olabilir ama yetkililer daha iyi bilir. Çok fazla dilekçe verdik, imza topladık ama bir sonuç alamadık. Mahallemizin en büyük sorunu trafik zaten' diye konuştu.
TEK YÖN OLABİLİR
Sokakta maddi hasarlı kazalar olduğunu belirten Aktan, 'Bahçelievler, Eski Bağlar, Sütlüce, Yeşiltepe ve Şirintepe'nin bir kısmına hizmet etmekteyiz. Burada oturan insan sayısı fazla. 5 mahallenin tek gidiş güzergahı olan Şimşek sokakta sabah ve akşam saatlerinde ve gün boyu sivil araçlar dahil, ticari araçlarımız çok zorluk çekiyor. Burada park sorununun yoğun şekilde olduğunu, maddi hasarlı kazalar olduğunu görüyoruz. Buranın trafik düzenlenmesinin yapılmasını istiyoruz. Tek yön tavsiyesinde bulunabiliriz' şeklinde konuştu.
KAVGA, DÖVÜŞ OLUYOR
'Tek yön belki çözüm olabilir' diyen Arıkan, 'Bu cadde üzerinde büyük sıkıntılar oluyor. Yol verme üzerinde kavga dövüş de oluyor. Birbirlerine yol verirken kaldırım kullanıyorlar. Yayalar kaldırımları kullanamıyorlar' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim