LGS'nin birinci oturumu dün saat 09.30 itibarıyla başladı. Sınav öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 09.00 ile 15.00 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması ilan etti. Eskişehir'de 135 okulda 13 bin 957 öğrenci sınava girdi. Sınav süresi boyunca öğrenciler içerde veliler ise dışarda ter döktü. Çocuklarını bekleyen çoğu veli salgını unutup sosyal mesafe kuralına uymazken bazı velilerin de dikkat ettiği gözlendi. Sosyal mesafe konusunda ise polis ekipleri sık sık uyarılarda bulundu. Öğrenciler sınav bitiminde ise sosyal mesafe kuralına uyarak tek tek sınıflar halinde çıkartıldı.
SINAV HARİKAYDI
Koronavirüs nedeniyle birebir eğitime verilen arayı ders çalışarak geçirdiğini belirten İrem Nur Çetinceviz, 'Verilen arada sınava ağırlık verdim. İkinci dönem konuları çıkmayacağı için ağırlığı birinci dönem konularına verdim. Onu zaten yüz yüze yaptığımız için daha kolay oldu, bildiklerimizin üstünden geçtim. Sınavım harikaydı' dedi.
ÖNLEMLER YETERLİ
Sınav için alınan önlemleri yeterli bulduğunu belirten Çetinceviz, 'Sıralarda birer sıra boşluk vardı, girişlerde çıkışlarda araya 1'er metre boşluk bırakıldı. Onun dışında bize 2 tane maske verildi, her sınıfın başında ve okulun girişinde dezenfektan dağıtıldı' ifadelerini kullandı. Maskeyle soru çözmekte zorlanmadığını kaydeden Çetinceviz, 'Maskeyle soru çözmek aslında kolaydı çünkü evde deneme yaparken de ben maskeyle çözüyordum yani alışmıştım' diye konuştu.
MASKE ZORLAMADI
Cem Sülük ise, eğitime ara verildiği süreçte daha sıkı çalışma imkanı bulduğunu söyledi. Sınavının güzel geçtiğini belirten Sülük, 'Sınavım güzel geçti kolaydı, biraz sayısalda zorlandım, sözele de zaman yetmedi' dedi. Maskeyle soru çözmekte zorlanmadığını da belirten Sülük, alınan önlemleri de yeterli bulduğunu kaydetti. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim