Dünya Sulak Alanlar Günü etkinlikleri kapsamında Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde başlayacak 2 ve 3 Şubat’ta bir dizi etkinlik düzenlenecek. Balıkdamı Sulak Alanında Eskişehirli çevrecilerin katılacağı 6 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

ESÇEVDER UYARIDA BULUNDU

Küresel ısınma ile birlikte kuraklık tehlikesinin de ortaya çıktığını belirten ESÇEVDER Başkanı Sadık Yurtman “Küresel ısınma ve beraberinde getirdiği kuraklık, insan kaynaklı tehditlerle beraber, su kaynaklarımızı, sulak alanlarımızı geri dönülmez bir noktaya taşımakta. Bir sulak alan olan Meke Gölü tamamen kurudu. Tuz Gölü’nün büyük bir bölümü çekildi ve civarındaki yerleşim yeri evsel ve sanayi atıkları ile dolduruldu. Yer altı sularının kontrolsüz tüketimi de gölün yok olmasına zemin hazırlamaktadır” dedi.

DUYARLI OLMALIYIZ

Aşırı sulama başta olmak üzere zirai ilaçlamanın da sulak alanların varlığını tehdit ettiğine dikkat çeken Yurtman “Bu söz konusu olumsuzluklar Eskişehir ve bölgesindeki sulak alanlar içinde geçerlidir. Bölgemizdeki sulak alanlarda da aynı sıkıntı yaşanmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için başlattığımız mücadele devam ediyor. Ayrıca bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bu nedenle Dünya Sulak Alanlar Günü’nde toplumu bilinçlendirmek, karar vericileri etkilemek açısından büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.

OTOBÜS KALKACAK

Etkinliğin ikinci gününde düzenlenen çevre yürüyüşüne katılmak isteyenle için Cumartesi günü sabah saat 08.00’de Atatürk Bulvarındaki bir market önünden Balıkdamı bölgesine otobüsün kaldırılacağı ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ