1985 yılında, F16 uçaklarımıza güç veren F110 motorlarının montajı için kurulan TEI, zaman içinde kazandığı teknoloji ve kabiliyetlerle motor ve parça imalatı, bakım-onarım-revizyon, tasarım ve Ar-Ge faaliyetleriyle Türkiye'nin en önemli havacılık sanayi şirketlerinden biri konumuna geldi.

BİRÇOK ÖDÜL ALDI

TEI, 35. yılını kutladığı 2020 yılında dünya çapında yaygın şekilde kullanılan 50 farklı havacılık motoru için 1500'ü aşan farklı parça imal ediyor. TEI, zamanında teslimat ve üstün parça kalitesi ile 2017 ve 2018 senelerinde üst üste iki yıl dünyadaki 'En İyi Tedarikçi Firma' seçildi. Üstün teknolojik yetenekleriyle sertifikalı özel prosesler yetkinliğinde 53 değişik sertifikalı proses kabiliyetiyle TEI, 2017 yılında 'Dünya Birincisi' oldu ve halen bu birinciliğini sürdürüyor. Tüm bu başarılarını çalışanlarının özveri ve gayretleriyle elde eden TEI, en iyi işveren şirketler arasında 3 yıl üst üste 'Çalışan Bağlılığı Özel Başarı Ödülü'nü kazanan ilk ve tek savunma ve havacılık sanayi firması oldu.

DÜNYAYLA YARIŞIYOR

Türkiye'nin gücüne güç katmaya, Türkiye'de gücün yerli ve millî kaynağı olmaya, havacılıkta dünyayla yarışmaya söz veren TEI, 35 yıllık teknik birikimi, sahip olduğu altyapı ve kalifiye iş gücü ile hem ulusal hem de uluslararası projelerde hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. HM

Editör: TE Bilisim