Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaz mevsimiyle birlikte artış gösteren sivrisinek, karasinek ve diğer uçkun zararlılara karşı ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belirlenen program kapsamında farklı mahallelerde görev yapan ekipler, vatandaşların yaşam konforunu artırmak amacıyla yoğun mesai harcıyor.
Son olarak Esentepe Mahallesi’nde çalışma gerçekleştiren ekipler; parklar, yeşil alanlar, ağaçlık bölgeler ve ortak kullanım alanlarında ilaçlama uygulamaları yaptı. Çalışmaların çevre ve insan sağlığı dikkate alınarak belirlenen saatlerde gerçekleştirildiği belirtildi.
Amaç zararlı popülasyonunu kontrol altında tutmak
Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar yalnızca kent merkezindeki mahallelerle sınırlı kalmıyor. Tepebaşı’nın farklı bölgelerinde program dahilinde düzenli ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Özellikle sıcaklıkların artmasıyla çoğalan sivrisinek ve karasinek gibi uçkun zararlıların kontrol altına alınması için çalışmaların belirli periyotlarla sürdürüldüğü ifade edildi.
Yetkililer, yaz aylarında vatandaşlardan gelen taleplerin de değerlendirilerek ihtiyaç duyulan bölgelerde ek uygulamalar yapıldığını kaydetti.
Kırsalda larva mücadelesi de devam ediyor
İlaçlama çalışmalarının önemli bir bölümünü ise kırsal mahallelerde yürütülen larvasit uygulamaları oluşturuyor. Sivrisineklerin üreme alanları olarak bilinen durgun su birikintileri, dere yatakları ve benzeri noktalarda gerçekleştirilen çalışmalarla zararlıların daha oluşmadan önlenmesi amaçlanıyor.
Yetkililer, çevresel dengeyi koruyan yöntemlerle yürütülen mücadelede hem insan sağlığının hem de doğal yaşamın gözetildiğini belirterek ilaçlama çalışmalarının yaz boyunca kesintisiz devam edeceğini bildirdi.


