90+3 gündem belirledi

ES TV Spor Müdürü Murat Dağtekin'in moderatörlüğünü yaptığı, gazeteciler Erkan Midilli ve Aytaç Ersoy'un yorumlarıyla katıldığı 90+3 programı yine gündem belirledi. Kulüp İkinci Başkanı Fatih Baturaygil yayına telefonla bağlanarak birçok konuya açıklık getirdi. Baturaygil'in transferi açma konusundaki ifadeleri camiayı az da olsa umutlandırdı.

'Avrupa'da oynarım' diyordu
Baturaygil'in açıklaması şöyle; 'Kıvanç konusundaki bütün süreçle ben ilgilendim. Kıvanç fedakarlık yaptı doğrudur. Biz de fedakarlık yaptık. Sezon başı 730-750 bin TL civarında alacağı vardı. 130 bin TL'sini silerim dedi. 200 bin TL'sini isterim dedi. 410 bin TL'yi kabul etti ve parayı verip sözleşme imzaladı. İlhan Var ilk geldiğinde araları çok iyiydi. Hatta, 'Abi eğer ben bu hocalarla çalışsaydı Avrupa'da oynardım' demişti. Hoca da bütün takımı toplayıp 'Biz neysek Kıvanç ve Sezgin odur' dedi.

Bırakmaması gerekiyordu
Tabi tek taraflı hata olmaz bizde de hatalar vardır. Ama biz bütün fedakarlıkları Kıvanç ile ilgili yapmaya çalıştık. Bu seneki sözleşmesinde maaş ve maç başına anlaşmıştık. Peşinat yoktu. Son dönemde Kıvanç'ta eski fedakarlığı görmemeye başladık. En çok üzülenlerin başında ben varım. Kulüp onun kalması için çok büyük para verdi. Hoca ile futbolcu arasında sorunlar yaşanır. Ancak bırakıp gitmemesi gerekiyordu.

Kulübe zarar veriyor
Kadrodan çıkartılabilirsin, oyundan alınabilirsin bu mu olması gerekiyor. Sportif direktörün görüşmesini istedik. Gelmeyeceğini söyledi. Burada Kıvanç'ın da düşünmesi lazım. Benim kalbimde yeri ayrı. Ancak bırakıp gitmemeliydi. Ben o noktaya kadar 30 kere görüştüm. Hoca çocuğunu aramadı, kadroya almadı diye böyle bir şey olabilir mi. Kıvanç'ta bıraktığını söylüyor ancak bu şekilde davranarak kulübe zarar veriyor. Twitter'dan mesaj atarak, televizyona katılarak zarar veriyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Transfer tahtasının açılması için çalışmalarımız var.

2.5 Milyon Euro'ya kapanır
Eskişehirspor'un FIFA, UEFA borçları 6.5 milyon Euro. Nakit para olsa 2.5 milyon Euro'ya kapanır. Keşke Bilal ve Buğra'ya söylendiği gibi 1 milyon Euro teklifler olsa. Bu rakamlar çok büyük rakamlar. Metehan transferinden 250 bin Euro nakit alındı. 250 bin de bonusları için anlaşıldı. Ayakta kalmamız için futbolcu satmamız gerekiyor.

Kulübün önü açılır
Eskişehirspor'un önündeki en büyük engel FIFA ve UEFA dosyalarıdır. Puan silmeler, küme düşürmeler bu dosyalardan geliyor. Yerlilerin ödemelerin hepsini toplasanız en fazla -3 puan geliyor. FIFA ve UEFA dosyalarını çözersek kulüp kapanmaz. Bu şehir 2.5 milyon Euro'yu bulursa kulübün önü açılır. Biz şu an eleştiriliyoruz. Kongre gününde ben eşofmanlarla gelmiştim, bir baktık yönetimde buldum kendimi. Bunun nedeni de cezaevinden listeler yapılmıştı. Bu yüzden kulübü aldık. Bizim amacımız kulübü yaşatmak. Biz ne şampiyon yapacağız, ne de 20-30 milyon paramız var dedik. Biz buraya fedakarlık yapmaya geldik. Biz Sissokoları, Milinkoviçleri göndermesek biz de kalamazdık. 9 futbolcu gönderdik, Göndermesek biz de yönetimde kalamazdık. Bunların aylık gideri 200 bin Euro.

Çok ciddi paralar ödedik
15 aydır çalışanlara para ödenmiyordu. Bu futbolcuların da 15 Milyon alacağı vardı. Ve bunlarda hep bu alacaklardan bahsediyordu. Bunlar sürekli bu 15 Milyon parayı istiyorlardı ve bunun yanında da her ay 200 bin Euro para ödeyecektik. O yüzden yollarımızı ayırdık. Sezon başı herkese para ödedik. Çok ciddi paralar ödedik. Sezon başından sonra zaman zaman ödemeler oldu. Ancak 4 aydır maaş ödemiyoruz.

Her şey unutuldu
Biz devam edip etmeyeceğimize bakacağız. Bu paraları birileri verecekse anında istifa ederiz. Transferi açmazsak yüzde 90 biz de istifa edeceğiz. Direncimiz kalmadı. Her şey unutuldu. İnsanlar şimdi takımı küme düşürecekler deniyor. Bizim arkamıza verilmiş 300 milyon TL borç. Bir şey yapmıyorlar deniyor. El insaf. Bu kulübün aylık 500 bin TL gideri var. Futbolcu ödemeleri hariç. Fedakarlıklar yaparak bu paraları ödüyoruz. Aylık 150 bin TL yemek gideri var. Bir lira geliri olmayan bir kulüp var. Kulübü kulüp gibi yönetmeye başladık.

20 Milyon TL lazım
Transferi açmamız için en az 20 milyon TL para lazım. Devre arasında transferi açamazsak bu 20 milyon TL sezon sonu 35 milyon TL olur. İnsanlarda biraz destek versin. Pandemi döneminde bir kişi hatırımızı sormadı. Kulübe olan bağlılığımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz. Daha iyi birleri varsa sabaha bırakmaya hazırız. Bilal ve Buğra için resmi teklif yok. Burası kolay bir işletme değil.

Bize çok yardımcı oluyor
FIFA'da bir dostumuz var. Murat Daldık vasıtasıyla dostumuz oldu. Bir Türk. Bize çok büyük destek veriyor. Destek veriyor ama para bulmamız lazım. Diğer aşamaları hallediyor. Eğer biz Boffin dahil 6-7 dosyayı ödersek, yerli isimlerden imzaları alırsak transferin açılmasında hiçbir engel yok.
Editör: TE Bilisim