Etleri dinlendirmeden tüketmemek gerektiğini vurgulayan Erden, “Diyet bir günlük değildir, biz her gün diyeti savunuyoruz. O yüzden ama arife gününden hazırlık yapmanızı rica edeceğim. O gün kafeinden daha düşük besinler, asitli gıdalardan uzak, daha böyle salata ağırlıklı, daha sağlıklı, sebze ağırlıklı öğünler tüketmek en azından bayram beslenmesine girişte bizi rahatlatacaktır” dedi.

Bayramda etin yanında maden suyu, ayran gibi içecekler tüketmenin faydalı olacağını ifade eden Erden, “Yanına pilav ya da makarna almaktan ziyade salatalarla öğünü desteklemek yine kıymetli olacaktır” ifadelerini kullandı. Kurban Bayramı’nda gebe ve emziren annelere de tavsiyelerde bulunan Erden, “Hayvanlarda bulaş ihtimali, hastalıklı bulaş ihtimali daha yüksek olabilir ve gebe ve emziren annelerimizin bağışıklığı daha düşük. O yüzden mutlak mertebe çiğ ete dokunmalarını azaltmalarını ya da iyi pişmiş et tüketmelerini tavsiye edeceğim” şeklinde konuştu. Kalp, tansiyon gibi hastalığa sahip olan kişilerin su tüketimine özen göstermeleri gerektiğini ifade eden Erden, “Özellikle kalp gibi tansiyon hastalığı olan hastalarımızın, izleyicilerimizin de yüksek et tüketimine bağlı olarak birazcık daha su tüketimine bu dönemde ağırlık vermelerini rica edeceğiz. Çünkü kan basıncının artmasıyla beraber hastane başvuruları çok sıklıkla artıyor, kolesterol yüksekleri ve yükleri artabiliyor. Bu yüzden salatalara destekleyerek bol suyla süreci kontrol etmeleri kıymetli olacaktır” dedi.

THK Eskişehir’den Kurban Bayramı öncesi çağrı
THK Eskişehir’den Kurban Bayramı öncesi çağrı
İçeriği Görüntüle

SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ

Bayram sonrası toparlama sürecine de değinen Erden, “Benim çok sevdiğim bir söz var aslında; dün dünde kaldı yarın belirsiz. O yüzden günü kurtaralım. O yüzden o gün içerisinde sağlıklı beslenmeye özenirsek biraz ekmeklerden, pilavlardan, makarnalardan feragat ederek daha protein ağırlıklı salatalardan tüketim sağlayarak dengeyi sağlayabiliriz. Bu noktada kaçırılan en çok şey su tüketimi oluyor genelde. Çünkü genelde poliklinik başvurularımızda da ‘evdeyken su tüketmeyi unutuyorum’ diyor danışanlarımız, hastalarımız. Suyu sürekli hatırlatırsak kendimize bence güzel bir denge olacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi