Eskişehir’de mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı bazı taşınmazların, 30 Ağustos 2026 tarihli ve 11722 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile özelleştirme kapsamı ve programından çıkarılması kentte memnuniyetle karşılandı.

Eskişehir Valisi Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, söz konusu kararın kentin sağlık hizmetlerinin yüksek standartlarda sürdürülebilmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Yılmaz, açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Eskişehir milletvekilleri, Sağlık Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığına teşekkür etti.

Milli mücadelenin askeri karargahı: Eskişehir
Milli mücadelenin askeri karargahı: Eskişehir
İçeriği Görüntüle

Vali Yılmaz, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Eskişehir’imizde sağlık hizmetlerimizi hep en yüksek standartlarda sunabilmek için bazı sağlık alanlarımızın 30.08.2026 tarihli ve 11722 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile özelleştirme kapsamı dışına çıkarılmış olmasını büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.”

Kararın alınmasında emeği bulunanlara teşekkür eden Yılmaz, kararın Eskişehir’e, sağlık çalışanlarına ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Kararla özelleştirme kapsamından çıkarılan taşınmazlar

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında Eskişehir’de şu taşınmazlar özelleştirme kapsamı ve programından çıkarıldı:

Odunpazarı – Kırmızıtoprak Mahallesi: 13571 ada, 6 parsel
Odunpazarı – Yenidoğan Mahallesi: 28773 ada, 1 parsel
Mihalıççık – Medrese Mahallesi: 34 ada, 30 parsel
Sivrihisar – Hızırbey Mahallesi: 4596 ada, 2 parsel

Tüm taşınmazların hissesi ise “Tam” olarak belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi