Pandemi tüm dünyayı etkisi altına alırken en çok ve yoğun hissedilen şüphesiz ekonomi oldu. Pandemiden dolayı ekonominin etkilenmesi dar gelirlinin cebini yaktı. Pazara giden vatandaş her geldiklerinde fiyatların aynı olmadığını gün geçtikçe yükseldiğini söyledi.
MİLLETTE PARA YOK
Pazarcı esnafı Emin Özkaya, 'Kış ayları geldi. Pandemi dönemiyle ilgili yok ama fiyatlar zaten olmayan malların fiyatı. Bazı yerleri don vurdu, bazı yerleri heyelan vurdu. Fiyatlar ister istemez yansıdı. Bu fiyatlara yansımasını da akaryakıta bağlıyoruz. En düşük meyve 5 lira. Pandemi sürecinde halkın bütçesi de düştü. Alım gücü çok zayıf. Millette para yok şu anda. Vatandaş artık bütçesine göre yiyecek. 2 klilo alıyorsa artık yarım kilo alıyor. Nefsini körleyecek kadar yiyecek. Saat 12.00'yi geçmiş pazarda kimse yok' diye konuştu.
MADDİ OLARAK SIKINTIDAYIZ
Bir diğer esnaf İsmail Kök, 'Türkiye'de durum kötü. Fiyatlar ise ürün az olduğu için fazla. Ürün çoğaldığında fiyatlar düşecektir. Halk aslında esnafına sahip çıkması lazım. Alım gücü düştü vatandaşın. Şimdi çarşı Pazar kapalı. Maddi olarak sıkıntımız var. Biz şu anda kötüyüz, işler düşük' ifadelerini kullandı.
GEÇİM ÇOK ZORLAŞTI
Vatandaş Esat Demir, 'Fiyatlar çok yüksek. Her şey başını almış gitmiş. Yetiştiremiyoruz. Bugün geliyorum başka fiyat yarınn geliyorum başka fiyat. Geçim çok zorlaştı. Nerede ucuz var orayı geziyoruz. Şu an geze geze domates aldım 3,5 liraya o da içime sinmiyor' dedi.
HERKES ZORLANIYOR
Serap Yangın, 'Ben devamlı çıkmıyorum pazara. İhtiyacım olduğunda çıkıyoprum. Ama alım gücü düşük. Herkes zorlanıyor. Allah yardımcımız olsun. Ama daha kötü durumda olanlar var. Allah onlara da yardım etsin' diye konuştu. HABER : ESRA ÜNLÜ
FİYATLAR İSE ŞU ŞEKİLDE:
Avakado tane 10 lira
Muz 15 lira
Üzüm 10 lirta
Portakal 7 lira
Kestane 35-40 lira
Elma 6 lira
Mandalina 5 lira
Editör: TE Bilisim