Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Recep Taşel, ES TV'de yayınlanan Açıkça programının konuğu oldu. Taşel, gazeteciler Ali Baş ve Meltem Karakaş Kaya'nın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
YENİ HİKAYEYE İHTİYAÇ VAR
AK Parti'den istifa edip CHP'ye üye olanlar olduğunu da söyleyen Taşel, 'Özellikle 71 Evler Mahallesinde bunu bizzat yaşadık. 12 tane sadece AK Parti'den gelmiş ve bize üye olmuş yurttaşımız vardı. Mahalle temsilcilerimizin bilgisindeydi. Bu çok daha değerli oldu başkanım bizim için dediler. Daha önce konuşamadığımız insanların gelip gönüllü olarak üye oluyor olması, AK Parti'den istifa ederek geliyor olması çok başka bir şey. Hepsi çok mutluydu. Gözlerinde o ışığı gördüm ben. Ama bunu ben tahmin etmiştim. Hatırlarsınız bundan 4 ay önce bir televizyon programında söylemişim. Yani umut biziz. 18 yıllık iktidarın geldiği noktada yeni bir hikayeye ihtiyaç var. Bunu en doğru söyleyen en doğru çözüm önerilerini topluma sunan yükselecektir. Ve AK Parti'den çok ciddi istifa olacak, CHP'ye katılacak demiştim. Bunu sahada izliyorum ben' diye konuştu.
AMACIMIZ TANITMAK
Tepebaşı'nda da kampanyanın devam edeceğine vurgu yapan Taşel, 'Odunpazarı'nda kampanya bitti. Kadınlarımız bir kadın üyelik kampanyası var. Onlar da bir rakam vermiş Kadın Kolları Genel Başkanı. Onu tamamlamaya çalışıyorlar. Tepebaşı'nda yine her mahallede üyelik standı ve sergimizi açacağız. Bizim amacımız aslında partimizi tanıtmak ve bu arada da gelen üye olmak isteyenlere kapımızı açmak. İşi bu şekilde yürütüyoruz' dedi.
BÜYÜK SIKINTILAR VAR
Stantlara gelen vatandaşların CHP'den olan beklentilerini açıklayan Taşel, 'Bir kere gelirsizlik ve geçim sıkıntısı halt safhada. Mutfakta tencere kaynamıyor derken, işsizlik mesela müthiş yakıcı bir sorun. Zaten ben bunun farkındaydım. Çünkü beni günlük 30 ile 50 kişi arasında işle ilgili arıyor. Anneler, babalar arıyor. Eğitimli işsizlerin durumu daha içler acısı. Bunlarla zaten çare olmaya çalışıyordum. Parti binasında olduğumda da uzun kuyruklar oluyordu. Ben de çözüm üretebilmek adına hakikatten alıp da hasır altı yapmam. Hemen dönüş yapıp halletmeye çalışırım. İşsizlik temel sorun. Gelir refah gittikçe düşüyor. İnsanlar artık geçinemiyor. Asgari ücretle çalışanların da çok büyük sıkıntıları var. Asgari ücrete razı olup iş arayan çok büyük de bir kesim var. Ama en üzücü olanı şu: aileler çocuklarını okutmuş, üniversite mezunu yapmış. Mühendis yapmış, eğitici yapmış ama işleri yok. O kadar üzüntü içerisinde ki aileler' ifadelerini kullandı.
YÜREKLER YANIYOR
'Uzun bir süre önce şunu söylemiştim: Böyle giderse mavi yaka belki çok sıkıntı olmayacak belki ama gençlerin büyük bir çoğunluğu mavi yakalı gibi hatlarda çalışacaklar' diyen Taşel, 'Dün bir konuyla ilgili Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ettim. Arkadaşlarımla bir öğle yemeği yedim ve bundan bahsettim. Bana 3 tane iş insanı şunu söyledi. Evet otomasyonlarda mühendis çalıştırmaya başladık. Şimdi ona bile razı. Bu çocuklarımıza çok üzülüyorum. 3 klasör her geçen gün daha da artıyor, dijital hariç eğitimli işsizimiz var. Mavi yaka evet, şu anda üretimde içerisinde ihtiyaç var. Biliyorsunuz zaten nitelikli eleman yok. En büyük sıkıntımız da oydu. Ama bu eğitimli işsizler Türkiye'nin önümüzdeki yıllardaki en büyük sorunu olacak ve her yıl da üzerine koyarak geliyor. Aslında yürekler yanıyor. Çocuğun parası pulu önemli değil. Evde psikolojisi bozuluyor. Orada parasını sorgulamıyor. Çocukları okumuş emek vermişler. Çocuk işsiz. Bu çok yakıcı bir durum' diye konuştu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim