Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirilen ödül töreninin açılış konuşmasını yapan, Araba Yok Çalışma Grubu Başkanı Erdem Korkmaz, yarışmaya katılan herkese teşekkür etti. Korkmaz, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisikleti Eskişehir'deki insanların birer yaşam rutini haline getirmek için çalışmalarının süreceğini söyledi.

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ise konuşmasında, şehrin bisiklet kültürünün geçmişten bugüne var olduğuna dikkat çekti. Akçasoy, 'Biliyoruz ki ülkemizde yaşanan yoğun kentleşme ve içinde bulunduğumuz şartlar bizleri bisiklet kullanmaktan, hareket etmekten çok uzaklaştırdı. Ancak yine biliyoruz ki fiziksel aktiviteye dayalı aktif yaşam tarzı, her yaştan insanın hem fiziksel hem de ruhsal sağlığının korunması ve geliştirilmesinde büyük önem taşıyor. Bu yüzden çalışmalarımız durmaksızın sürecektir. Tüm katılımcılarımıza, bisiklet ve fotoğraf severlere çok teşekkür ediyorum' dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Akçasoy, Şehirde Bisikletli Olmak kategorisi birincisi Merve Pıtrak'a, Vali Yardımcısı Ömer Günay ise Doğada Bisikletli Olmak kategorisi birincisi Alper Yurdasiper'e ödülünü takdim etti. (HM)

Editör: TE Bilisim