Son olarak Yarkadaş’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımın ardından konuşan Yalaz, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yalaz, “Bu kesinlikle doğru bir bilgi değil. Cevap vermeye bile değer görmedim, komik olduğu için” ifadelerini kullandı.

Yarkadaş’tan Dikkat Çeken Paylaşım

Tartışma, Barış Yarkadaş’ın sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı sert açıklamalarla yeniden gündeme geldi.

Yarkadaş paylaşımında, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yerel seçim sürecinde Eskişehir ziyaretine ilişkin bazı iddialarda bulundu. Yarkadaş, Talat Yalaz’ın araçtan indirildiğini ve Özgür Özel’in kendisine güvenmediğini öne sürdü.

THK Başkanı Ünal Eskişehir’de personelle buluştu
THK Başkanı Ünal Eskişehir’de personelle buluştu
İçeriği Görüntüle

Paylaşımında ayrıca Yalaz’ın geçmişte CHP’ye kayyım atanması sürecindeki tutumunu da eleştiren Yarkadaş, sert ifadeler kullandı.

“Genel Başkanla Aramızda Sorun Yaşanmadı”

İddialara yanıt veren CHP İl Başkanı Talat Yalaz ise yaşandığı öne sürülen olayların tamamen gerçek dışı olduğunu söyledi.

Yalaz, göreve geldiği günden bu yana Özgür Özel ile arasında hiçbir sorun yaşanmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Genel Başkanımızla aramızda ne o gün ne de başka bir zamanda en ufak bir tartışma yaşanmıştır.”

Eskişehir’de yapılan görüşmelerin son derece verimli geçtiğini ifade eden Yalaz, Özgür Özel’in il başkanlarına önem veren bir siyasetçi olduğunu söyledi.

“Birileri Yanlış Bilgi Vermiş”

Barış Yarkadaş’ın açıklamalarını “komik” olarak değerlendiren Yalaz, söz konusu bilgilerin ya uydurulduğunu ya da yanlış aktarıldığını savundu.

Yalaz, “Birileri söylemiştir, ona göre yazmıştır ama söyleyen de doğru söylemiyor. Böyle bir olay kesinlikle yaşanmadı” dedi.

Tartışmanın Fitilini Anahtarlık Ateşledi

İki isim arasındaki gerilimin başlangıcı ise CHP Eskişehir İl Başkanlığı tarafından yeni üyelere dağıtılan anahtarlık olmuştu.

Bir yüzünde Özgür Özel, diğer yüzünde ise Ekrem İmamoğlu’nun fotoğrafının yer aldığı anahtarlıklar, Barış Yarkadaş tarafından “maskot” olarak nitelendirilmişti.

Yarkadaş’ın eleştirilerine yanıt veren Talat Yalaz ise bunun bir “maskot değil, anahtarlık” olduğunu belirterek dikkat çeken bir açıklama yapmıştı.

Yalaz, “Biz halkın umudunu büyütenleri taşırız, siz de siyasi nostalji koleksiyonu yaparsınız” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi