TDKB etkinlikleri kapsamında vilayet meydanın hem içerisinde hem de dışarısında çevre düzenlemesi kapsamında çalışmalar yaptık. Şuan da meydan çalışması yeni bitti. İçerideki çalışmalar daha önceden bitmişti. Ama İl Genel Meclis toplantı salonunu ayrıca ele aldık. Bundan sonrada valilikte kullanacağız. Biliyorsunuz il genel idareleri mart ayında büyükşehirlerde kapanıyor. İl Genel Meclisi son çalışmalarını yapıyor. İl Özel İdareleri, önümüzdeki mart ayından itibaren büyükşehirlerde kapanıyor. İl Genel Meclisi artık son çalışmalarını yapıyor. Bu salonda eminim ki Eskişehir'le ilgili çok önemli kararlara imza attılar. Biz bu salonu bundan sonra hizmetlerimizde kullanmayı arzu ediyoruz. Bizim için büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Biz burayı valilik içi toplantılarımızda da kullanacağız' dedi.

'Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali'

'Türk Dünyası Genç Yetenekler Festivali' kapsamında 7 ülkeden 80 gencin kente geldiğini de anlatan Tuna, bu gençlerin Eskişehir'de ve Ankara'da performanslarını sergileyeceklerini ve sergiler açacaklarını kaydetti. Vali Tuna, Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerindeki amaçlarını var olan barış ve dostluk köprülerini geliştirmek olduğunu da ifade ederek, ' Kültür başkentliği çalışmalarımızda bizim nihai amacımız ülkeler arasında var olan barış, dostluk köprülerini geliştirmek, Türk Dünyası ülkeleri arasındaki gönül kapılarını daha da açmak, muhabbeti daha da arttırmaktır. Çocuklarımızın birbirleriyle tanışmasını, birbirlerinin kültürlerini görmelerini, birlikte vakit geçirmelerini, aralarındaki iletişimlerini arttırmaya çalışıyoruz. Bunu yapabildiğimiz ölçüde de geleceğe yönelik daha iyi dosta nevi ilişkiler ve işbirlikleri kurmak, dilde birlik, fikirde birlik, işte birlik sloganını hayata geçirmek anlamında üzerimize düşeni yaptığımıza ve yapacağımıza inanıyoruz' şeklinde konuştu.

Tuna'nın konuşmasının ardından çeşitli Türk Dünyası ülkelerinden gelen gençler, yörelerine danslarını yaptılar. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim