'Kirlenen dünyaya, kirlenen gıdaya, kirlenen insan ilişkilerine karşı başka bir hayat mümkün' sloganıyla yola çıkan Yıldıztepe Kooperatifi, Eskişehirli üreticilerin ürünlerini kooperatifte bulundurmak ve Türkiye'deki farklı illerde bulunan kooperatiflere ulaştırmak için çalışma yapmaya başladığını duyurdu.
İRTİBAT KURDUK
Geçtiğimiz günlerde Mihalıççık ve Mahmudiye Belediyelerini ziyaret ettiklerini ve ilçe ziyaretlerine devam edeceklerini belirten Hüseyin Barış, 'İlk çalışmalarımızı Eskişehir yerelindeki üreticilere yönelik yaptık. Eskişehir'deki çeşitli yerel üreticilerle görüşmeye başladık. Burada üreticilerin çok ciddi anlamda sorunlarıyla karşılaştık. Ürettiğini satamama, bir sonraki yıla tekrar hasat yapamama gibi çok ciddi sorunları var. Biz de Yıldıztepe Kooperatifi olarak aslında yerel üreticiye, kalkınmasına nasıl fayda sağlayabiliriz diye bir çalışma içerisinde olduk. Dolayısıyla yerel üreticilerle hızlı bir şekilde irtibat kurmaya başladık. Eskişehir'de üretilen, aslında kimsenin pek de farkında olmadığı çok değerli bir üretim kapasitesi olduğunun farkına biz de kooperatif olarak üreticilerle görüştükten sonra vardık. Bunlarla ilgili çalışmalarımızı hızlandırıp Yıldıztepe Kooperatifi'nde yerel üreticilerin temiz, sağlıklı, adil, düzgün gıda dediğimiz ürünlerini raflarımızda bulundurmak için çok ciddi çalışma içerisine girdik. Asıl yapmak istediğimiz konulardan birisi de dayanışma kültürünü ayakta tutabilmek' diye konuştu.
ZEHİRSİZ GIDA
Barış sözlerini şu şekilde sürdürdü: 'Mihalıççık Kadın Kooperatifiyle karşılıklı görüşmelerimiz, ziyaretlerimiz oldu. Onların yerelinde ürettiklerini raflarımızda bulundurmaya çalışacağız. Eskişehir'in yerelinde üretilen tüm ürünleri, ortak bir çalışma ile Türkiye'nin tüm kooperatiflerine yaymayı düşünüyoruz. Biz varız, üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Tabi Kooperatifimizde bulundurduğumuz tüm ürünlerin temiz sağlıklı düzgün adil, kısacası zehirsiz gıda olması gerekiyor.' MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim