Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Kalemin Ucundakiler Projesi ödül törenine, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, projeden ve Ortaöğretimden sorumlu Şube Müdürü Ali Osman Yalçın, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
YAZMAYA TEŞVİK
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kalemin Ucundakiler Projesi' ile Eskişehir'deki liseli gençleri yazmaya teşvik etmek hedeflendi. Projeye bu yıl 40 liseden 40 öğretmen ve 400 öğrenci katıldı. Yazma Atölyelerine rehberlik edecek Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri 'Yaratıcı Yazarlık Eğitimi' aldı. Projede yer alan okullarda yazma atölyesi aracılığıyla 400 öğrenci kısa öykü yazma çalışmaları yaptı. Projenin sonunda öğrencilerin eserleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitaplaştırılarak yayına hazırlandı. 'Kalemin Ucundaki Öyküler III' kitabı yayımlandı. Kitabın 2 bin adetlik 1. baskısında 63 öğrencinin eseri yer aldı. Ayrıca Öykü Yarışması ile dereceye giren 9 öğrenci ödüllendirildi. Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Cansu Turan 'Evvelin Kanunu' isimli öyküsü ile birinci oldu.
DERECEYE GİRDİLER
Kalemin Ucundaki Öyküler Kitabı Kapak Tasarım Yarışmasında ise ilk 3 giren öğrenci ödüllendirildi.
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen ödül törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. NESLİ ÖZKAY
Editör: TE Bilisim