Gürlife Hastanesi’nden Doktor Didem Gülmez, yüzdeki kırışıklıklar ve sarkmalara karşı uygulanabilecek doğal tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Ciltte yaşlanma belirtilerinin genellikle 35 yaş sonrasında başladığını belirten Dr. Didem Gülmez, “Sigara, yoğun güneşe maruz kalmak, şeker ve karbonhidrattan zengin beslenmek cildin daha da erken yaşlanmasına neden olmaktadır” dedi. 

Eskişehir’de karabuğday tanıtım toplantısı Eskişehir’de karabuğday tanıtım toplantısı

ÖZEL BİR TEKNİK

Yaşlanma belirtilerini sıralayan Gülmez, “Cilt renginde canlılık kaybı, matlaşma, kırışıklıkların oluşması ve elastikiyet kaybı, sarkmaların başlaması olarak görülebilmektedir. Bu durum birçok kişi için üzücü olabiliyor. Çünkü hepimiz aynaya baktığımızda mutlu olmak istiyoruz. Günümüzde gençleşmek için birçok yöntem var. Birçoğu ile de güzel sonuçlar alınıyor. Ama bazı kişiler yüzlerine kimyasal enjekte edilmesinden veya cerrahi müdahaleden çekiniyor. Bazıları da mimiklerini ve yüz ifadesini kaybetmek istemiyor. Ve daha doğal yöntem arayışına giriyor” diye konuştu. Kozmetik akupunturdan bahseden Dr. Gülmez, “Doğal yollarla gençleşmek isteyenlerin tercih ettiği bir yöntem. Hem yüze hem de vücuda uygulama yapılıyor. Vücudumuz bir bütün, yüzümüzü tamamen ayrı düşünemeyiz. Kozmetik akupunktur uygulanması ile yüze gelen kan akımı desteklenir, cilde canlılık ve parlaklık verir, cilt tonunu eşitlenmesine yardımcı olur, cilt elastikiyetini arttırır (kollajen, hyalüronik asit, elastin ve fibroblast artışının desteklenmesi ile). Bunları da ciltteki akupunktur noktalarına yapılan özel bir uygulama tekniği ile yapar” dedi.

BEDEN BİR BÜTÜNDÜR

“Akupunktur, temelleri 3 bin yıl öncesine dayanan kadim bir tedavi yöntemidir” diyen Gülmez, “Temel prensibi: Ciltteki özel noktalara (sinir, damar, reseptörler açısından özelleşmiş noktalar) uyarı verilerek vücudun kendi kendini iyileştirmesidir. Vücudumuzun kendine has bir eczanesi vardır. Bu sayede birçok hastalığa karşı bizi korur. Akupunktur bu eczanenin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlar. Kozmetik akupunktur uygulanırken mutlaka vücut akupunkturu da yapılır. Çünkü beden bir bütündür. Yüzümüzü gençleştirmek istiyorsak mutlaka bedenimizin de sağlıklı olması gerekir. Kozmetik akupunkturla birlikte yapılan vücut akupunkturu; stresi azaltır, vücuttaki lenfatik akışı destekler (detoks), mutluluk hormonlarının salınımını arttırır, migren-baş ağrısı-sinüzit gibi sorunların da tedavisine destek olur. Tabii erken yaşlanmayı önlemek için; hazır ve paketli gıdalardan uzak durmak, güneşten korunmak, sigarayı bırakmak, karbonhidrat ve rafine şekeri bırakmak ilk alınacak tedbirler olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bülten