Tepebaşı Belediyesi zabıta ekipleri, aylar önce Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinden gelerek Sarıcakaya yolu 4. kilometresi yakınlarındaki boş bir araziye kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren göçerler hakkında yoğun şikayet gelmesi üzerine çalışma başlattı. Sabah erken saatlerde göçerlerin bulunduğu alana giden ekipler, alanı 1 saat içerisinde boşlatmaları, boşaltmamaları halinde gerekli cezai işlemlerin uygulanacağı konusunda uyarılarda bulundu.Çalışmalar sırasında polis ekipleri de tedbir alırken, göçerlerle istişare eden zabıta ekipleri, alandan ayrılmaları için kendilireni yarın sabaha kadar mühlet verdi.
GÖÇERLER ALANDAN AYRILMAK İSTEMİYOR
Göçerlerden Ali Dumanlı, aylardan beri elektrik, su istemediklerini belirterek, 'Tek isteğimiz bizi buradan kaldırmasınlar' dedi.
Alanı boşaltmaları konusunda uyarıldıklarını anlatan Dumanlı, 'Bize buradan kalkın diyorlar. Biz buradan kalkalım ama gidecek babamızın yeri mi var? Yok. Buradan kalkacağız öbür tarafa gideceğiz. Biz onlardan bir şey istemiyoruz. Su istemeyiz, elektrik istemeyiz. Ekmeğimizi bulan, çalışan adamız. Afedersin dilenci değiliz. Alemin malında da gözümüz yok. Bizden ne istiyorlar? Burası bizim iş yatağımız. Aynı çapacılar gibi. İşimiz bittiği zaman memleketimize gidiyoruz' diye konuştu.
Öte yandan bazı göçerlerin ise, eşyalarını araçlarına yüklemeye başladıkları görüldü. (İHA)

Editör: TE Bilisim