Türkiye'de sadece baharat olarak kullanılan kekiğin aynı familyasından gelen zahter, Dr. Emcet Saidoğlu tarafından üretilerek Türk mutfağına da konuk olacak.

Pek çok kekik çeşidinin tohumlarının DNA'ları birleştirilerek üretilmeye başlanan bitki, 30 dönümlük alanda ilk hasadına hazırlanıyor. Dr. Saidoğlu, yılda bir kez hasadı yapılan kekiğin, yeni ektikleri bu hali ile yılda 5 kez biçilebileceğini söyledi. Zahterin Ortadoğu'da yıllardır pek çok yemekte kullanıldığını aktaran Dr. Saidoğlu, 'Türkiye'de Laçin'de ilk defa bu kekik bitkisini yetiştiriyoruz. Bu kekik bitkisinin tarihçesi çok eskiye dayanıyor. Türkiye'de kekik mevcut olan bitki fakat bu kekik farklı. Biz bunu bir çok tohumun DNA'larını karıştırarak, Filistin'de yetişen bitkiyi şu anda Laçin'de üretmeye başladık. Bu bitki senede 4 veya 5 kez biçilebiliyor. Bu bitkimiz çok faydalı' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim