Toplum Yararına Program (TYP) nedir? 'İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.'

TAMAMI AK PARTİLİ
Eskişehir'de bu konuda ayrımcılık yapılması; böylesine önemli bir projeyi hayata geçiren İŞKUR 'Vatandaşın siyasi partileri verdiği oylara göre mi TYP'yi uygulamaya başladı?' sorusunu akıllarını getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında ilimiz kırsalındaki 10 ilçe belediyesinde 230 kişiyi altı ay süreli çalıştırılması için 2 milyon 787 bin 600 TL ödenek gönderdi. TYP kapsamında İşçiler belediyelerde çalışmaya başladı. Bu 10 ilçedeki belediye başkanlarının tamamımın AK Partili olması dikkat çekti.

İKİ İLÇEYE ÜVEY
EVLAT MUAMELESİ
Başkanları CHP'li olan Han ve Mahmudiye ilçelerine TYP kapsamında işçi çalıştırabilmeleri için bir ödenek ayrılmadı. İŞKUR Belediye Başkanları CHP'li olan iki ilçeyi kapsam dışı bırakarak, büyük bir ayrımcılığa imza attı. Bu ilçelerde yaşayan halk; 'İsminde 'Adalet' olan partinin adaleti bu mu?' diye isyan etti. Hanlı ve Mahmudiyeli okurlarımız; 'AKP, CHP'li Belediye Başkanlarını seçtiğimiz için mi bizleri cezalandırıyor? İlçelerde görevlendirilecek işçi sayıları belirlenirken hangi kriterlere bakıldı? Tüm ilçelerde 20 ile 30 arasında işçi çalıştıran iktidar, Han ve Mahmudiye'yi gözden mi çıkardı?' diye isyan etti. İŞKUR Genel Müdürlüğü TYP kapsamında Alpu'da 20, Beylikova'da 30, Çifteler'de 25, Günyüzü'nde 20, İnönü'nde 20, Mihalgazi'de 20, Mihalıççık'ta 25, Sarıcakaya'da 20, Seyitgazi'de 25, Sivrihisar'da 25 kişiyi altı aylığına da olsa belediyelerde iş sahibi yaptı. Mahmudiye ve Han'daki işsiz gençler kapsam dışı bırakılarak onlara üvey evlat muamelesi yapıldı.

*

BAKAN ENİŞTE YEĞEN
İL MÜDÜRÜ MÜ OLACAK?

Üç dönemdir AK Parti Eskişehir Milletvekilliği yapan Nabi Avcı, 24 Ocak 2013 tarihinden bugüne Milli Eğitim Bakanlığı görevinde bulundu.

BENCE YERİNİ
BULDU
Eğitim konusunda Eskişehir'e önemli hizmetlerin getirilmesinde, yeni okulların yapılmasında büyük emekleri oldu. Ancak Avcı hep yapılmasını sağladığı okullarla değil, Eskişehir'i Türk Dünyası Kültür Başkenti yapmakla hatırlanacak. Avcı Bakanlığı döneminde eğitimden daha çok kültürel konularda öne çıktı. Bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görmüş olmalı ki; Avcı'yı yeni dönemde Kültür ve Turizm Bakanı yaptı. Bence Avcı Bakanlık seçimi konusunda yerini buldu. Kentimizi kültür ve turizm yönünden yeni yatırımların gelmesini sağlayacağını ve Eskişehir'in tanıtımında önemli rol oynayacağına inanıyorum. Eskişehir'de Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Şennur Azade, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekalet ediyor. Milli Eğitim Bakanı Avcı, Şennur Azade'nin eniştesi. Avcı'nın Kültür ve Turizm Bakanı olmasından sonra herkes Azade'nin İl Kültür Ve Turizm İl Müdürlüğü'ne asil olarak atanıp, atanmayacağını merakla beklemeye başladı.
NİMETLERİNDEN
ÇOK YARARLANDI
Kadrosu Milli Eğitim'de bulunan Şennur Hanım, Bakanının enişte olmasının nimetlerinden bugüne kadar çok iyi yararlandı. Rotasyon kapsamında İnönü Halk Eğitim Merkezi Müdürü olarak gittiği İnönü'den aynı gün içerisinde geçici görevle Eskişehir'e döndürüldü. Eskişehir'de kalabilmesi için Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın Kalıcı Eserler Birimi'nde görev verildi. Milli Eğitim Bakanlığı bir genelge yayınlayarak, Türkiye genelindeki Olgunlaşma Enstitüleri ve bazı Öğretmenevlerine müdür atamalarındaki yetkinin Milli Eğitim Bakanına ait olduğunu belirtti. Bu genelge sayesinde Enişte Nabi Avcı, Azade'yi tekrar Olgunlaşma Enstitüsü'ne müdür olarak atadı. Azade yönetici değerlendirmelerinde 75 dakika kaldığı İnönü Halk Eğitim Merkezi'nde performansıyla 75 puan alarak, okul müdürlüğünü korudu.

ASİL OLARAK
ATAYACAK MI?
Mesaisini aksatmadan okula giden ve hatta hafta sonlarını bile eğitim kurumunda geçiren okul müdürleri 75 puanın altında kalarak yöneticilik görevleri düşerken; Azade eniştesinin Bakan olmasının bir yararını daha görmüş oldu. El Sanatları branşı öğretmeni olan Şennur Hanım, bugün Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü yanında Eskişehir'de İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne de vekalet ediyor. Azade asil olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanması durumunda Eskişehir'de 'Enişte Bakan, yeğen İl Müdürü' olacak. Avcı bugüne kadar hep destek olduğu Şennur Azade'yi asil olarak atayacak mı? Yoksa bu durumu sakıncalı bularak, onu eski okuluna gönderip, başkasını mı İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atayacak? Bunu bekleyip göreceğiz…

*

foto şaka

AK Parti MKYK Üyesi Emine Nur Günay: Dündar Bey, dün rüyamda Eskişehir'deki tüm belediyeleri aldığımızı gördüm. 15-0 yapmışız.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Hah hah hah! Emine Hanım beni güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün. Biz ancak rüyamızda 15-0 yaparız.